Κυριακή, 16 Οκτωβρίου 2011

Υπ.παιδείας: Εξελίσσεται η διαδικασία εφαρμογής του νόμου με αντιδράσεις


Ανακοίνωση για την εξέλιξη της διαδικασίας για την οργανωτική επιτροπή κάθε ΑΕΙ για την ανάδειξη των μελών του πρώτου Συμβουλίου του κάθε Ιδρύματος εξέδωσε το υπ. Παιδείας.

Υπενθυμίζεται, ότι σύμφωνα με το νέο νόμο για τη συγκρότηση της επιτροπής πρέπει να εκδοθεί μέσα σε δεκαπέντε ημέρες από τη δημοσίευση του νόμου, διαπιστωτική πράξη του Πρύτανη ή Προέδρου του Τ.Ε.Ι., που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Η σειρά επιλογής των προσώπων ορίζεται ρητά στο άρθρο 76 παρ. β’ του Ν. 4009/2011. Εφόσον παρέλθει άπρακτη η προβλεπόμενη προθεσμία και, η διαπιστωτική πράξη εκδίδεται από τον Υπουργό Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

Από τα 33 ΑΕΙ που ζητήθηκε να εκδώσουν διαπιστωτική πράξη, έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες συγκρότησης της επιτροπής και έκδοσης διαπιστωτικής πράξης για 23 ΑΕΙ, εκ των οποίων 12 τις εξέδωσαν τα ίδια, ενώ τα υπόλοιπα αντιδρώντας στο νέο νόμο που καταστρέφει τη δημόσια παιδεία και καταστρατηγεί τη συνταγματικά κατοχυρωμένη διοικητική αυτοτέλεια των ιδρυμάτων, αρνήθηκαν να τις εκδόσουν με αποτέλεσμα να τις εκδόσει η υπ. Παιδείας.

Πιο συγκεκριμένα, ολοκληρώθηκε εμπρόθεσμα και απεστάλη απευθείας στο Εθνικό Τυπογραφείο η διαπιστωτική πράξη των εξής ΑΕΙ:

    * Ιόνιο Πανεπιστήμιο,

    * Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών,

    * Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

    * και Χαροκόπειο,

    * ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας,

    * ΤΕΙ Καβάλας,

    * ΤΕΙ Καλαμάτας,

    * ΤΕΙ Κρήτης,

    * ΤΕΙ Λαμίας,

    * ΤΕΙ Λάρισας,

    * ΤΕΙ Πάτρας

    * και ΤΕΙ Σερρών.

Για τα ΑΕΙ που δεν ολοκλήρωσαν  τις διαδικασίες εντός της προθεσμίας, το Υπουργείο Παιδείας προχωράει στην υπογραφή της διαπιστωτικής πράξης της οργανωτικής επιτροπής η σύνθεση της οποίας ορίζεται από το Νόμο. Τα ΑΕΙ αυτά είναι:

    * Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης,

    * Γεωπονικό Πανεπιστήμιο,

    * Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο,

    * Πανεπιστήμιο Κρήτης,

    * Πανεπιστήμιο Μακεδονίας,

    * Πανεπιστήμιο Πατρών,

    * Πολυτεχνείο Κρήτης,

    * ΤΕΙ Αθήνας,

    * ΤΕΙ Ηπείρου,

    * ΤΕΙ Θεσσαλονίκης

    * και ΤΕΙ Μεσολογγίου,

Πηγή: alterthess.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου