ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΕΓΑΣΗ ( ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΣΕ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΣΤΙΕΣ ΜΕ ΕΝΟΙΚΙΟ 200 ευρώ)

Την μετατροπή του πρώην ξενοδοχείου «La Mirage», που βρίσκεται στην Ομόνοια, σε φοιτητική-νεανική εστία με ενοίκιο 200 ευρώ, σχεδιάζουν τα υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Περιβάλλοντος σε συνεργασία με το δήμο Αθηναίων.

Κατά τη συνάντηση είχαν, την Παρασκευή, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Μπεγλίτης, ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, και ο αναπληρωτής υπουργός, Νίκος Σηφουνάκης, με τον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη, αποφασίστηκε η σύναψη προγραμματικής σύμβασης για την μετατροπή του ξενοδοχείου σε φοιτητικές - νεανικές κατοικίες. Το πρώην ξενοδοχείο "La Mirage" που ανήκει στο Μετοχικό Ταμείο Αεροπορίας, αποφασίστηκε από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, να διαθέτει, "με ευνοϊκούς όρους, ώστε το επιχείρημα να καταστεί εφικτό".
Σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος, το κτήριο θα λειτουργήσει ως άτυπο ξενοδοχείο, με ενοίκιο που θα ανέρχεται στα 200 ευρώ το μήνα. Παράλληλα,το υπουργείο υπόσχεται υψηλή ασφάλεια όλο το 24ωρο, κοινόχρηστους χώρους υποδοχής και μεγάλο εστιατόριο. Όπως τονίζεται, με επιπλέον χρέωση θα υπάρχει η δυνατότητα παροχών ξενοδοχειακού επιπέδου, όπως καθαριότητα δωματίου και φροντίδα ρουχισμού.
Στόχος είναι να γίνει η επισκευή και να προετοιμαστεί ο εξοπλισμός του ταχύτατα, ώστε να είναι δυνατή η αξιοποίησή του τον επόμενο Σεπτέμβρη, οπότε θα ξεκινήσει και η νέα πανεπιστημιακή χρονιά. Η χρηματοδότηση της δράσης γίνεται από το Πράσινο Ταμείο, φορέας υλοποίησης θα είναι ο δήμος Αθηναίων, ενώ διερευνάται και δυνατότητα ανεύρεσης κι άλλων πόρων.
Αναδημοσίευση από enet.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

1η Μάη -Δεν είναι αργία ,είναι απεργία. Οι αγώνες δεν μπαίνουν σε καραντίνα

Μπετόβεν: Άνθρωπος , συνθέτης και επαναστατης (Μέρος Α)

Η καταστροφή που μας απειλεί και πώς πρέπει να την καταπολεμήσουμε