Σε απεργιακό κλοιό ολόκληρη η χώρα

Σε απεργιακό κλοιό θα βρίσκεται και σήμερα Παρασκευή, η χώρα, καθώς φουντώνουν οι αντιδράσεις κατά της εργασιακής εφεδρείας και των περικοπών σε μισθούς και συντάξεις. Εξαιρετικά δύσκολες θα είναι οι μετακινήσεις, καθώς οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες συνεχίζουν για δεύτερη ημέρα την απεργία τους, με αποτέλεσμα να μην κυκλοφορεί κανένα μέσο μαζικής μεταφοράς, πλην του Προαστιακού. Χειρόφρενο, όμως, τραβούν και ταξί, με τους ιδιοκτήτες τους να συνεδριάζουν εκ νέου σήμερα για να αποφασίσουν τη συνέχει των κινητοποιήσεων τους, ενάντια στην απελευθέρωση του κλάδου τους.

Πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών πραγματοποιούν αυτή τη στιγμή ιδιοκτήτες ταξί που συγκεντρώθηκαν νωρίτερα στα γραφεία του ΣΑΤΑ.
Νωρίτερα το υπουργείο Εθνικής Άμυνας στη Μεσογείων αποκλείστηκε από πολιτικό προσωπικό.
Ποιοι άλλοι κλάδοι απεργούν
Ξεκινά σήμερα η πολυήμερη απεργιακή κινητοποίηση των τελωνειακών υπαλλήλων. Η Ομοσπονδία τους έχει κηρύξει πέντε επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες.
Πανελλαδική αποχή μέχρι και τις 19 του μηνός πραγματοποιούν οι δικηγόροι μετά από απόφαση της συντονιστικής επιτροπής των δικηγορικών συλλόγων της χώρας.
Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν από σήμερα οι υγειονομικές υπηρεσίες του ΙΚΑ, καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υγειονομικού Προσωπικού ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ) αποφάσισε επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις από σήμερα μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή 21 Οκτωβρίου.
Οι γιατροί ζητούν εξαίρεση του ΙΚΑ -ΕΟΠΥΥ από την κατάργηση των κενών οργανικών θέσεων του ιατρικού προσωπικού, που σημαίνει απόλυση των 5.500 συμβασιούχων αορίστου χρόνου, και από το καθεστώς εφεδρείας, καθώς και να σταματήσει η περικοπή παροχών που προβλέπεται με τον Ενιαίο Κανονισμό Παροχών ΕΟΠΥΥ. Συμπαράσταση στην απεργία των γιατρών του ΙΚΑ, εξέφρασε και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων ΙΚΑ (ΠΟΣΕ – ΙΚΑ), ανακοίνωσε ότι μαζί με 22 άλλες ομοσπονδίες εργαζομένων στο Δημόσιο, οργανώνει συλλαλητήριο το ερχόμενο Σάββατο 15 Οκτωβρίου στις 10 το πρωί έξω από τα γραφεία της ΠΟΣΕ – ΙΚΑ Στουρνάρη 30. Οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν πορεία προς τα υπουργεία και τη Βουλή.
Συνεχίζεται σήμερα και μέχρι τις 6 το πρωί του Σαββάτου, η 48ωρη απεργία των δημοσιογράφων που εργάζονται σε όλα τα δημόσια ΜΜΕ. Στην απεργία συμμετέχουν οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ του ΑΠΕ-ΜΠΕ, των δημοτικών ραδιοφωνικών σταθμών, του Καναλιού της Βουλής, της Γενικής Γραμματείας Μέσων Ενημέρωσης και της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.
Επιπλέον, επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες στην ΕΡΤ από το Σάββατο ως την Τρίτη και συμμετοχή στις στάσεις εργασίας της ΠΟΣΠΕΡΤ την Τετάρτη, εισηγούνται στην ΕΣΗΕΑ οι δημοσιογράφοι της κρατικής ραδιοτηλεόρασης, με αίτηση την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου και την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στους δήμους.
Τις επόμενες μέρες
Σε 48ωρη απεργία 19 και 20 Οκτωβρίου προχωρούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
Δεκαήμερη απεργία ξεκινούν τη Δευτέρα οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών.
Σε στάσεις εργασίας και απεργία κατά τη διάρκεια της εβδομάδας προχωρούν δάσκαλοι και καθηγητές.
Δεμένα από τη Δευτέρα και για τρεις ημέρες θα μείνουν τα πλοία στα λιμάνια όλης της χώρας.
Σε πενθήμερη απεργία από τη Δευτέρα ο σύλλογος υπαλλήλων του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Οι εφοριακοί προχωρούν σε δύο 48ωρες απεργίες από τις 17 έως τις 20 Οκτωβρίου και σε τρεις 48ωρες απεργίες από τις 18 έως και τις 23 Οκτωβρίου.
Σε 48ωρη απεργία, στις 18 και 19 Οκτωβρίου προχωρούν και οι εργαζόμενοι στις τράπεζες.
Την Τρίτη απεργούν οι εργαζόμενοι στα μέσα ενημέρωσης.
Απεργούν οι γιατροί του ΙΚΑ από τις 17 έως τις 21 του μηνός.
Αναδημοσίευση από edopolytexneio.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

1η Μάη -Δεν είναι αργία ,είναι απεργία. Οι αγώνες δεν μπαίνουν σε καραντίνα

Μπετόβεν: Άνθρωπος , συνθέτης και επαναστατης (Μέρος Α)

Η καταστροφή που μας απειλεί και πώς πρέπει να την καταπολεμήσουμε