Γενική Απεργία στην Παλαιστίνη

Από τις 27 Σεπτέμβρη συνεχίζεται η απεργία πείνας των παλαιστίνιων φυλακισμένων στα κολαστήρια των Σιωνιστών. Η απεργία ξεκίνησε από μέλη του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΛΜΑΠ), μετά την έξαρση των πειθαρχικών μέτρων που επέβαλε η ισραηλινή υπηρεσία φυλακών. Κύρια αιτήματα των απεργών πείνας είναι ο τερματισμός της πάνω από δύο χρόνια απομόνωσης του ηγέτη του ΛΜΑΠ, Αχμάντ Σααντάτ και του καθεστώτος απομόνωσης που επιβάλλεται σε πολλούς κρατούμενους,  το σταμάτημα των εξευτελισμών των συγγενών τους στα επισκεπτήρια και στα μπλόκα και των ίδιων των φυλακισμένων κατά τη μεταφορά τους από και προς τις φυλακές, καθώς και ο τερματισμός της στέρησης των επισκεπτηρίων σε πολλούς κρατούμενους.

Εκτοτε, εκατοντάδες άλλοι φυλακισμένοι (από άλλες παρατάξεις) ενώθηκαν στην απεργία πείνας. Για να σπάσουν την απεργία πείνας οι δήμιοι των φυλακών στερούν το αλάτι από τους απεργούς, οδηγούν δεκάδες σε απομόνωση,  αποκλείουν κάθε επικοινωνία των απεργών μεταξύ τους και αρκετές φορές τους εξαναγκάζουν να δεχτούν ιατρική παρακολούθηση. Χώρια βέβαια τα ψυχικά και σωματικά βασανιστήρια στα οποία πρωτοστατούν καθημερινά οι δεσμώτες τους για να τους κάμψουν το ηθικό, εισβάλλοντας αφηνιασμένοι κάθε τρεις και λίγο στα κελιά. Μάταια, όμως, οι παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι συνεχίζουν ακλόνητοι τον αγώνα τους. Καιρός να δείξουμε και μεις στην Ελλάδα έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στον αγώνα τους.

Ηδη σε μια σειρά από πόλεις στην Ευρώπη, στο Δουβλίνο, το Παρίσι κινήσεις αλληλεγγύης στους παλαιστίνιους πολιτικούς κρατούμενους προέβησαν σε διαμαρτυρίες έξω από τις ισραηλινές πρεσβείες και κάποιοι άρχισαν συμβολικά απεργία πείνας. Την ερχόμενη Τετάρτη στις 12 Οκτωβρίου οι εργαζόμενοι στη Δυτική Οχθη και τη Γάζα κατεβαίνουν σε γενική απεργία προς στήριξη του αγώνα των πολιτικών κρατούμενων.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

1η Μάη -Δεν είναι αργία ,είναι απεργία. Οι αγώνες δεν μπαίνουν σε καραντίνα

Μπετόβεν: Άνθρωπος , συνθέτης και επαναστατης (Μέρος Α)

Η καταστροφή που μας απειλεί και πώς πρέπει να την καταπολεμήσουμε