Ιταλοί «Aγανακτισμένοι» διαδήλωσαν στη Μπολόνια

«Ντροπή Τρισέ, ντροπή Τράπεζα της Ιταλίας» ήταν το κύριο σύνθημα των εκατό περίπου φοιτητών που διαδήλωσαν μπροστά στα γραφεία της Τράπεζας της Ιταλίας στην Μπολόνια. δηλώνοντας μέλη του παγκόσμιου κινήματος των αγανακτισμένων.

Οι “Αγανακτισμένοι” της Μπολόνια προσπάθησαν να μπουν στο κτήριο της τράπεζας και να το καταλάβουν αλλά τους σταμάτησαν αστυνομικοί που τους χτύπησαν με ρόπαλα και έσπασαν τα δόντια μιας φοιτήτριας που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.
Οι υπόλοιποι διαδηλωτές βαφτίστηκαν «εξεγερμένοι δράκοι», υιοθετώντας σαν σύμβολο τους το ομοίωμα μιας μάγισσας, που αποκαλούν «Αγία Χρεοκοπία» και στη συνέχεια πήγαν στην περιοχή των δικαστηρίων της πόλης και τον τομέα κατασχέσεων λόγω χρεοκοπίας, όπου κατάφεραν να μπουν στα γραφεία και να πετάξουν από τα παράθυρα μερικούς φακέλους με ονόματα και στοιχεία οφειλετών.
«Σε εσάς τα χρέη, σε εμάς οι τσάντες μας και οι ζωές μας», έγραφε ένα από τα πανό που σήκωσαν οι διαδηλωτές. Αργά το απόγευμα, μια επιτροπή των Ιταλών «Εξεγερμένων Δράκων», θα προσπαθήσει να επιδώσει επιστολή, με τα βασικά σημεία της σημερινής και των μελλοντικών κινητοποιήσεων, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο.
Αναδημοσίευση από enet.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

1η Μάη -Δεν είναι αργία ,είναι απεργία. Οι αγώνες δεν μπαίνουν σε καραντίνα

Μπετόβεν: Άνθρωπος , συνθέτης και επαναστατης (Μέρος Α)

Η καταστροφή που μας απειλεί και πώς πρέπει να την καταπολεμήσουμε