Τον Αναγκαστικό Νόμο 2820/1940 του Μεταξά επιστρατεύει το ΠΑΣΟΚ ενάντια στους εργαζομένους για την αποκομιδή των σκουπιδιών

Να τηρηθεί η αυτόφωρη διαδικασία σε βάρος όποιου θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία ζήτησε, με εντολή που εξέδωσε, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ελένη Ράικου. Είχε προηγηθεί η έκδοση της επείγουσας υγειονομικής διάταξης από τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο, για την αποκομιδή των σκουπιδιών από τους δρόμους, τα οποία απειλούν πλέον τη δημόσια υγεία. Η διάταξη που ισχύει από σήμερα επιβάλλει την άμεση αποκομιδή των σκουπιδιών. Στην αντίθετη περίπτωση, παραπέμπει στις κυρώσεις που ορίζει νόμος του 1940 και προβλέπει αυστηρά πρόστιμα ακόμη και φυλάκιση.
Διαβάστε την επείγουσα υγειονομική διάταξη
Δείτε εδώ ολόκληρο το νόμο του 1940
Οι αστυνομικές Αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή, καθώς η διάταξη τίθεται άμεσα σε ισχύ, με την δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Η εισαγγελέας Ελένη Ράικου ζήτησε να εντοπιστούν όσοι ευθύνονται για την τέλεση των αξιόποινων πράξεων της μόλυνσης του περιβάλλοντος και της έκθεσης του πληθυσμού σε κίνδυνο και τα συγκεκριμένα πρόσωπα να συλληφθούν κατά την αυτόφωρη διαδικασία.
Επιπροσθέτως με την εισαγγελική παραγγελία ζητείται:
Να προσκομιστούν οι εκθέσεις της Υγειονομικής Υπηρεσίας και του ΚΕΕΛΠΝΟ, που διαπιστώνουν κίνδυνο για τη Δημόσια Υγεία.
Να εξεταστούν οι υπάλληλοι των υπηρεσιών αυτών και να διερευνηθεί, αν υπάρχει έκθεση των πολιτών, που να έχουν προσβληθεί από ιούς, λόγω της μη αποκομιδής των σκουπιδιών.
Το πρόβλημα που έχει προκύψει από τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην ΠΟΕ – ΟΤΑ, τέθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, στο περιθώριο της σημερινής συνάντησης που είχαν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής με τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη. Η συνάντηση ήταν προγραμματισμένη εδώ και καιρό, ωστόσο λόγω της επικαιρότητας ο κ. Καμίνης έθεσε το ζήτημα στον κ. Παπουτσή.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ο δήμαρχος Αθηναίων με τον υπουργό συζήτησαν τη συνεργασία Αστυνομίας και Δήμου για την αντιμετώπιση του παραεμπορίου, ενώ για το ζήτημα της παρουσίας χρηστών ναρκωτικών σε σημεία της πόλης ο κ. Παπουτσής εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι το φαινόμενο θα αντιμετωπιστεί αμέσως με την υλοποίηση των εξαγγελιών του υπουργού Υγείας για την αποκέντρωση των υπηρεσιών του ΟΚΑΝΑ στα δημόσια νοσοκομεία.
Ακόμη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε στις επιχειρήσεις της Αστυνομίας που γίνονται στο κέντρο της Αθήνας προαναγγέλλοντας ότι θα πολλαπλασιαστούν τις επόμενες εβδομάδες σε όλη την πρωτεύουσα και στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.
Πηγή: ΝΕΑ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

1η Μάη -Δεν είναι αργία ,είναι απεργία. Οι αγώνες δεν μπαίνουν σε καραντίνα

Μπετόβεν: Άνθρωπος , συνθέτης και επαναστατης (Μέρος Α)

Η καταστροφή που μας απειλεί και πώς πρέπει να την καταπολεμήσουμε