Ο Χρ. Παπουτσής μιλά για αύξηση των κονδυλίων για τις αστυνομικές δυνάμεις, όταν τα κονδύλια για την υγεία την παιδεία και την ασφάλιση μείώνονται κατακόρυφα

Παραμένει "στα χαρτιά ο φράκτης του Εβρου - Χρειάζονται περισσότερα κονδύλια για τις αστυνομικές δυνάμειςΣε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Πρώτο Θέμα", ο Χρήστος Παπουτσής, απαντώντας σε ερώτηση για την αύξηση της εγκληματικότητας -αφού αναφέρθηκε στη μεγάλη επιτυχία της Αστυνομίας για τη σύλληψη των αδίστακτων συμμοριών που δρούσαν στην περιοχή της Αττικής- είπε ότι "η μάχη της εγκληματικότητας και ιδιαίτερα κατά του οργανωμένου εγκλήματος είναι σήμερα μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της διεθνούς κοινότητας. Αντιπροσωπεύουν μαζί με την τρομοκρατία τη μεγαλύτερη απειλή κατά της ασφάλειας και της διεθνούς οικονομικής σταθερότητας".
Σημείωσε ότι η αντιμετώπιση της εγκληματικότητας "απαιτεί αύξηση των αστυνομικών δυνάμεων" και "περισσότερα κονδύλια για τις αστυνομικές δυνάμεις" και αναφέρθηκε στη αρνητική κριτική που δέχονται για την ενίσχυση του προσωπικού στα Σώματα Ασφαλείας. "Επιτρέψτε μου, όμως, να πω ότι όσοι μιλούν γενικά και αόριστα, ουσιαστικά συνθηματολογώντας, για ένα τόσο σοβαρό και δύσκολο θέμα όπως είναι η αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, οδηγούν σ’ ένα επικίνδυνο λαϊκισμό. Επιδιώκουν πολιτικά οφέλη επιχειρώντας να μειώσουν την εμπιστοσύνη των πολιτών στο κράτος. Κι αυτό σε μια συγκυρία εκρηκτική με πρωτόγνωρες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες στη χώρα μας που ποτέ δεν υπήρξαν στο παρελθόν…", ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ρωτήθηκε για τις πρόσφατες αλλαγές των ηγεσιών της ΕΛ.ΑΣ. και του Πυροσβεστικού Σώματος, στο ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης, αλλά και για τον φράκτη του Εβρου που "παραμένει στα χαρτιά" και παρά τις αρχικές εκτιμήσεις που τον ήθελαν έτοιμο τον Μάιο, σήμερα δεν έχουν ξεκινήσει καν οι εργασίες. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Χρ. Παπουτσή είπε: "Έχει ολοκληρωθεί όχι μόνο ο σχεδιασμός αλλά και ο διαγωνισμός κατάθεσης των προσφορών των εταιρειών για την κατασκευή του. Τώρα γίνεται η αξιολόγηση τους και αναμένουμε τα αποτελέσματα. Ταυτόχρονα, ολοκληρώνεται και το δίκτυο με τις θερμικές κάμερες. Ελπίζω να είναι έτοιμο μέχρι τέλος Νοέμβρη. Και παράλληλα προχωρούν όλα τα έργα στον Εβρο για τις υποστηρικτές υποδομές που χρειάζονται".
Απαντώντας, μεταξύ άλλων, σε ερώτηση για την "αντιφατική του στάση", το γεγονός δηλαδή ότι ψήφισε το πολυνομοσχέδιο, όταν πριν από περίπου ενάμιση χρόνο είχε "εξαπολύσει από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου δριμεία επίθεση κατά του κ. Σαχινίδη τονίζοντας ότι τα τότε μέτρα οδηγούσαν σε ύφεση", ο Χρήστος Παπουτσής έκανε λόγο για  "ώρας ευθύνης και αυτοσυγκράτησης για όλους", "ώρα εθνικής και πολιτικής ευθύνης, ατομικής και συλλογικής αυτοσυγκράτησης".  "(...)η κυβέρνηση πρέπει να συνεχίζει την προσπάθειά της με επιτάχυνση των πρωτοβουλιών της, με αποφασιστικότητα, με αποτελεσματικότητα αλλά πάνω απ’ όλα με ευαισθησία και σεβασμό στα προβλήματα της κοινωνίας. Να προσεγγίζουμε αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση με ανοιχτό πνεύμα μακριά από δογματισμούς και ιδεολογικές αγκυλώσεις του παρελθόντος", είπε.
Αναδημοσίευση από enet.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

1η Μάη -Δεν είναι αργία ,είναι απεργία. Οι αγώνες δεν μπαίνουν σε καραντίνα

Μπετόβεν: Άνθρωπος , συνθέτης και επαναστατης (Μέρος Α)

Η καταστροφή που μας απειλεί και πώς πρέπει να την καταπολεμήσουμε