ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΝΩΜΑΛΙΑΣ!

ΧΗΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΑΤ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΑΤΕΛΕΙΩΤΟ ΕΙΡΗΝΙΚΟ ΕΝΩΤΙΚΟ ΛΑΪΚΟ ΠΟΤΑΜΙ!  
ΔΥΟ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΜΑΤ ΣΕ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ! 
ΝΕΚΡΩΣΑΝ ΛΟΓΩ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟ-ΔΕΚΟ! ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΛΑΟΘΑΛΑΣΣΑ ΣΤΙΣ ΠΟΡΕΙΕΣ! 

Η κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου επιβεβαιώνεται όλο και περισσότερο όχι μόνο ως κυβέρνηση των μνημονιακών πραξικοπημάτων και της μνημονιακής λεηλασίας αλλά και ως κυβέρνηση απύθμενου αυταρχισμού, ΜΑΤ-οκρατίας και πολιτικής ανωμαλίας.
Η σημερινή απεργία στο Δημόσιο και ΔΕΚΟ όχι μόνο «νέκρωσε» όλο τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, σημειώνοντας πρωτοφανή καθολική επιτυχία αλλά και για πρώτη φορά σε τέτοια μεγαλειώδη έκταση οι απεργοί, εργαζόμενοι κατέβηκαν, σχεδόν, σύσσωμοι και ενωτικά στους δρόμους, διαμορφώνοντας ένα απέραντο ειρηνικό ενωτικό λαϊκό ποτάμι.
Η εργατοθάλασσα σήμερα στην Αθήνα υπήρξε, σ ύμφωνα με αντικειμενικούς παρατηρητές, πρωτοφανής, με την κοσμοπλημμύρα να έχει υπερχειλίσει όλους τους δρόμους του Αθηναϊκού κέντρου.
Η κυβέρνηση προφανώς θορυβημένη από την πρωτοφανή σε μαζικότητα απεργιακή κινητοποίηση και πορεία, κινήθηκε βάση σχεδίου για να διαλύσει και να εκφοβίσει τους διαδηλωτές, προκειμένου να προλάβει, ματαίως, βέβαιες εξελίξεις!
Απρόκλητα και οργανωμένα οι αμέτρητες διμοιρίες των ΜΑΤ που διέσχιζαν τους δρόμους εξαπέλυσαν αιφνίδιο χημικό πόλεμο εναντίον των διαδηλωτών, ρίχνοντας στο «ψαχνό» δακρυγόνα και χειροβομβίδες «κρότου-λάμψης» και με στόχο να σκορπίσουν τη διαδήλωση και να σταματήσουν την πλήρη ανάπτυξη της πορείας.
Είναι χαρακτηριστικό ότι δίπλα ακριβώς στην πορεία, που προχωρούσε ειρηνικά, εκατέρωθεν στα δύο πεζοδρόμια, κινούνταν παράλληλα και προκλητικά διμοιρίες των ΜΑΤ, οι οποίες απλώς προσδοκούσαν την αναμενόμενη «προβοκάτσια» για να αρχίσουν τις μαζικές –ασυγκράτητες ρίψεις δακρυγόνων.
Όλα δείχνουν ότι η κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου ευρισκόμενη σε ασφυκτική λαϊκή απομόνωση καταφεύγει όλο και περισσότερο στον αυταρχισμό και την αστυνομοκρατία για να αντιμετωπίσει τους πολίτες, οδηγώντας τη χώρα σε βέβαιη πολιτική ανωμαλία και σε άκρως επικίνδυνες εξελίξεις.
 Έγκυροι παρατηρητές τόνιζαν στην «ΙΣΚΡΑ» ότι οι μέρες μιας κ υβέρνησης χημικού πολέμου είναι μετρημένες, ενώ δεν μπορεί να τη σώσουν ούτε ελιγμοί δημοψηφισμάτων με παραπλανητικά ερωτήματα.
Αυτή την ώρα, εκείνο που χρειάζεται πάνω απ' όλα είναι να μην πτοηθούν οι εργαζόμενοι, ώστε να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν ενωμένοι, πέραν από διαιρετικούς φραγμούς, τους παλλαϊκούς αγώνες τους οι οποίοι και συνιστούν το μεγάλο φόβο των κατεστημένων σε Ελλάδα και Ε.Ε. και την μεγάλη ελπίδα για τον τόπο.
Τούτες τις στιγμές, οι ενωτικοί μαζικοί αγώνες, η ήττα κυβέρνησης-ΝΔ-ΛΑΟΣ και η συμπαράταξη της Αριστεράς πάνω σε ένα προοδευτικό πρόγραμμα με αιχμές «ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ, ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ», είναι η ελπιδοφόρα διέξοδος από την κρίση για μια νέα ανεξάρτητη, αναγεννημένη, προοδευτική Ελλάδα!
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ!
Ιδιαίτερα επιτυχημένη και με πολύ υψηλά ποσοστά συμμετοχής είναι η σημερινή 24ωρη απεργία σε των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ σε δημόσιο και ΔΕΚΟ.  
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα πρόκειται για το πολυπληθέστερο σε συμμετοχή συλλαλητήριο δημοσίων υπαλλήλων και εργαζομένων στις ΔΕΚΟ των τελευταίων ετών.
Στις 13:40 ο κύριος όγκος των διαδηλωτών που διαδηλώνε ειρηνικά και βρισκόταν στο πάνω μέρος της πλατείας Συντάγματος δέχτηκε απρόκλητη επίθεση χημικών από τις δυνάμεις καταστολής!
Τα παρεταγμένα πάνω και γύρω από το Σύνταγμα ΜΑΤ σε μια κίνηση επίδειξης ''δύναμης'' κι εκφοβισμού των πολιτών, προκειμένου να διαλύσουν γρήγορα το μαζικό συλλαλητήριο προχώρησαν σε αθρόα ρίψη χημικών χωρίς να έχουν προκληθεί  από τον παρευρισκόμενους διαδηλωτές. Ο κόσμος διαφεύγει προς την Πανεπιστημίου και την Μητροπόλεως.
Αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν παρατεταγμένες περιφερειακά της πλατείας Συντάγματος και στους γύρω δρόμους μπλοκάροντας τον κόσμο από το να επιστρέψει σ την περιοχή του Συντάγματος.
Ομάδες ΜΑΤ έχουν μπεί στην πλατεία και επιχειρούν να απωθήσουν τον κόσμο που βρίσκεται εκει. Πολύς κόσμος βρίσκεται στους δρόμους κάτω από την πλατεία περιμένοντας να επανέλθει.
14:15 Ακόμα μια αναίτια επίθεση των ΜΑΤ σε κοσμό ο οποίος βρισκόταν στην Αμαλίας και Όθωνος
14:42 Η Ιατρική ομάδα Συντάγματος καταγγέλει τον επικίνδυνο τραυματισμό διαδηλωτή με θλαστικά τραύματα στο κεφάλι και το πρόσωπο ο οποίος και διακομίστηκε σε Νοσοκομείο. 4 ακόμα πολίτες με αναπνευστικά προβλήματα.
14:44 Για δεύτερη φορά σήμερα τα ΜΑΤ έριξαν χημικά στο σταθμό του Συντάγματος!
Πληροφορίες για 1 σύλληψη και τρεις προσαγωγές
15:15 Νέα επιχείρηση ''σκούπα''. κάθοδος των ΜΑΤ στα σκαλιά της πλατείας Συντάγματος και μέσα στην πλατεία. Ομάδες εντός της πλατείας προσπαθούν να απομακρύνουν με τη βία τους παραβρισκόμενους στην πλατεία πολίτες!
15:20 Επίθεση στο τηλεοπτικό συνεργείο του Stop Cartel TV
15:30 Ο κόσμος αντιστεκόμενος παραμένει στην πλατεία
15:50 Απομακρύνθηκαν δια της βίας τα τηλεοπτικά συνεργεία που βρίσκονταν στην πάνω πλευρά της πλ. Συντάγματος
17:00 Πολίτες και διαδηλωτές, παρά τις λυσασμένες  προσπάθειες των ΜΑΤ -κατ' εντολή της κυβέρνησης- να εκκενώσουν την πλατεία Συντάγματος, παραμένουν στο χώρο καθώς και στους γύρω δρόμους. Πληροφορίες λένε ότι ΜΑΤ κυνηγάνες διαδηλωτές εντός του σταθμού του μετρό

*******
ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΚΑΛΕΣΜΑ
Η σημερινή απεργιακή κινητοποίηση αποτελεί την απάντηση των εργαζομένων στα μέτρα κυβέρνησης τρόικας, για την εργασιακή εφεδρεία/απολύσεις αλλά και για το ενιαίο μισθολόγιο - πεινολόγιο. Τις προηγούμενες ημέρες σημειώθηκαν μπαράζ καταλήψεων δημοσίων υπηρεσιών, και κυρίως των κεντρικών υπηρεσιών των υπουργείων, από τους δημοσίους υπαλλήλους.
 Παρά την επιμονή της πλειοψηφίας των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ με σύμπραξη της ΕΣΑΚ/ΠΑΜΕ), η σημερινή απεργία να καλύψει μόνο τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, αυτό δενν σημαίνει πως η επιτυχία της σημερινής απεργίας δεν αφορά το σύνολο των εργαζομένων!
Και αυτό διότι πραγματοποιείται δύο ημέρες μετά την απαίτηση της τρόικας για κατάργηση και αυτού ακόμα του κατώτατου μισθού πείνας της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας των €750 μεικτά - €640 καθαρά!
Ποιοί συμμετέχουν στην απεργία
Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) αντιδρούν στην εργασιακή εφεδρεία και τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, συμμετέχοντας στην απεργία. Η ΠΟΕΔΗΝ θα συνεχίσει τις κινητοποιήσεις της με τετράωρη στάση εργασίας στις 13 Οκτωβρίου από τις 11:00 έως τις 15:00. 
Έτσι, τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ, τα Θεραπευτήρια Χρονίων Παθήσεων και οι υπηρεσίας Υγείας Πρόνοιας, θα λειτουργήσουν σήμερα με προσωπικό ασσφαλείας, καθώς οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι νοσηλευτές και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία θα συμμετάσχουν στην απεργία.  
Συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ στις 5 και 19 Οκτωβρίου αποφάσισαν οι δάσκαλοι και οι καθηγητές που διαμαρτύρονται για την κατάσταση στην εκπαίδευση «με τα χιλιάδες κενά, τις ελλείψεις βιβλίων, τις σχολικές επιτροπές χωρίς χρήματα για τις λειτουργικές τους δαπάνες».
  Κλειστά θα παραμείνουν και τα ΤΕΙ, καθώς οι καθηγητές θα συμμετάσχουν στην απεργία, διαμαρτυρόμενοι για τις ελλείψεις σε έκτακτο εκπαιδευτικό προσωπικό στα Τεχνολογικά Ιδρύματα. Ζητούν, επίσης, τον διορισμό όλων των εκλεγμένων μελών εκπαιδευτικού προσωπικού, που εκκρεμεί τα τελευταία δύο χρόνια, καθώς και την άμεση προκήρυξη των θέσεων που εκκενώθηκαν λόγω συνταξιοδότησης.
Στην απεργία θα συμμετέχουν πανελλαδικά και οι δικηγόροι, με απόφαση της συντονιστικής επιτροπής των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας. Κλειστά θα παραμείνουν και όλα τα δικαστήρια της χώρας, καθώς οι δικαστικοί υπάλληλοι θα προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία.
Οι δικηγόροι διαμαρτύρονται για «την επιβολή του τέλους επιτηδεύματος, την ειδική έκτακτη εισφορά και το τέλος ακινήτων, τη δήθεν απελευθέρωση του δικηγορικού επαγγέλματος, την επιβολή αντικειμενικών κριτηρίων φορολόγησης, τη μείωση του αφορολόγητου ορίου και την επιβολή ΦΠΑ 23%».
Επίσης, στην απεργία θα συμμετάσχουν και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας γεγονός που σημαίνει ότι δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί καμία πτήση από και προς τα ελληνικά αεροδρόμια.
Στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν και οι μηχανικοί του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, διαμαρτυρόμενοι για τα «αντικοινωνικά και αντιαναπτυξιακά μέτρα» της κυβέρνησης.
Με προβλήματα γίνεται η διακίνηση εμπορευμάτων στα μεγάλα λιμάνια της χώρας, καθώς και η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) και η Ένωση Λιμενεργατών απεργούν αντιδρώντας στα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης και την εργασιακή εφεδρεία.
Κλειστά παραμένουν, επίσης, τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι, καθώς οι φύλακες θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.
Στην απεργία της ΑΔΕΔΥ λαμβάνουν μέρος και Σωφρονιστικοί Υπάλληλοι ζητώντας τα νυχτερινά δεδουλευμένα τους, τα οποία, όπως υποστηρίζουν, τους οφείλει το κράτος, καλύτερες συνθήκες εργασίας, αύξηση του αριθμού των εργαζομένων, αλλά και να σταματήσει η μισθολογική τους κατρακύλα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν.
Επίσης απεργούν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ καθώς και του ΑΠΕ - ΜΠΕ.
Τέλος, οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες, όπως τόνιζαν οι συνδικαλιστικοί τους εκπρόσωποι, αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην απεργία με στάσεις εργασίας, προκειμένου να εξυπηρετηθεί ο κόσμος που επιθυμεί να κατέβει στο κέντρο της Αθήνας, για να πάρει μέρος στο απεργιακό συλλαλητήριο και την πορεία προς τη Βουλή.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

1η Μάη -Δεν είναι αργία ,είναι απεργία. Οι αγώνες δεν μπαίνουν σε καραντίνα

Μπετόβεν: Άνθρωπος , συνθέτης και επαναστατης (Μέρος Α)

Η καταστροφή που μας απειλεί και πώς πρέπει να την καταπολεμήσουμε