Να εμποδίσουμε την διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης

  
    Οι προεκλογικές υποσχέσεις της κυβέρνησης για κατάργηση του Ν.Κατρούγκαλου στόχευαν στην ψηφοθηρική εξαπάτηση των συνταξιούχων και των εργαζομένων. Οι τυμπανοκρουσίες των Μέσων ( ακόμη και τώρα) για την δήθεν εξυγίανση του ασφαλιστικού νόμου, για αυξήσεις στις συντάξεις δεν μπορεί να αποκρύψει την απαξίωση του δημόσιου χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης που φέρνει το νέο νομοσχέδιο.
      Οι διατάξεις των προηγούμενων ασφαλιστικών νόμων που περιλάμβαναν  περικοπές στις συντάξεις θωρακίζονται και οι κατακτήσεις χρόνων του εργατικού κινήματος ανατρέπονται. Συγκεκριμένα διατηρούνται τα υψηλά όρια ηλικίας συνταξιοδότησης στα 62 με 67 έτη . Παράλληλα η συμπλήρωση 40 χρόνων εργασίας που προβλέπεται από τον νόμο  καθίσταται ανέφικτη για την πλειοψηφία του λαού που δουλεύει υπό συνθήκες επισφάλειας και αβεβαιότητας. Η θεσμοθέτηση τέλος, εθνικής σύνταξης στα 384 ευρώ συμβάλλει στον κατακερματισμό της κοινωνικής ασφάλισης και στην μετατροπή της σε ατομική ευθύνη. Πλέον ο εργαζόμενος χωρίς την κρατική προστασία θα αναζητεί προγράμματα ιδιωτικής ασφάλισης που θα διασφαλίζουν τους όρους της επιβίωσης του. Η καταλήστευση των ταμείων τα προηγούμενα χρόνια δεν αποτελεί εικόνα του παρελθόντος όσο και αν η κυβέρνηση θέλει να την προβάλλει σαν τέτοια μιας και δημιουργείται ένα νέο πεδίο κερδοφορίας για τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες.
    Απέναντι στην πολιτική του νομοσχεδίου οι εργαζόμενοι σε όλη την χώρα απεργούν στις 18 Φεβρουάριου. Είναι μία μάχη που αφορά την πλειοψηφία της κοινωνίας και όχι μόνο τους συνταξιούχους. Από το δικαίωμα των νέων εργαζομένων για δουλειά μέχρι την στοιχειώδη ύπαρξη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για όλους-ες , η Απεργία στις 18/02 είναι η αρχή της διεκδίκησης  καλύτερης δημόσιας ασφάλισης που θα περιλαμβάνει όλους τους εργαζομένους(ντόπιους και ξένους) και θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους.


Συμμετέχουμε στην ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ     18/2 , 10:30 στο Εργατικό Κέντρο

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

1η Μάη -Δεν είναι αργία ,είναι απεργία. Οι αγώνες δεν μπαίνουν σε καραντίνα

Μπετόβεν: Άνθρωπος , συνθέτης και επαναστατης (Μέρος Α)

Η προβληματική στάση της ΠΚΣ στον αγώνα για στήριξη του ΕΣΥ