ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ RESISTANCE EAAK


Η αποτυχία της εξ’ αποστάσεως εξεταστικής επιβεβαιώθηκε και αυτή τη βδομάδα. Ενώ ήδη έχουν αναβληθεί οι εξετάσεις σε 3 μαθήματα και άλλα έχουν πραγματοποιηθεί υπό δυσμενείς συνθήκες (πχ Φυσιολογικό Παιδί), ήρθε να προστεθεί η απαράδεκτη εξέταση της Βιολογίας Ι. Εδώ και μέρες ,πριν την πραγματοποίηση της εξέτασης είχαμε προχωρήσει ως σχήμα σε καταγγελία για τη στάση του εργαστηρίου Βιολογίας και του υπεύθυνου του μαθήματος, κ.Αγγελίδη Οι διαπιστώσεις μας σχετικά με τον απαράδεκτο τρόπο που θα εξεταζόταν το μάθημα όχι απλά επιβεβαιώθηκαν ,αλλά σε αυτές ήρθαν να προστεθούν τα τεχνικά προβλήματα .Σε πολλούς συμφοιτητές μας άργησαν να εμφανιστούν τα θέματα με αποτέλεσμα να έχουν μόνο 10 λεπτά να απαντήσουν, ενώ σε άλλους δεν εμφανίζονταν οι ενσωματωμένες εικόνες των ερωτήσεων. Όσοι συμφοιτητές μας χρειάστηκε να επικοινωνήσουν με τη γραμματεία δεν κατάφεραν να βρουν λύση. Μάλιστα, όταν κάποιοι παραπονέθηκαν για την τεράστια αναμονή (που είναι κανόνας σε όλα τα μαθήματα) η απάντηση που πήραν από τον καθηγητή ήταν «αφήστε τα συνδικαλιστικά για μετά». 
Θεωρούμε ανεπίτρεπτο καθηγητές να αντιμετωπίζουν με τέτοιο τρόπο τους φοιτητές και να αυθαιρετούν κάνοντας την ηλεκτρονική εξέταση των μαθημάτων ανυπέρβλητα εμπόδια. Είναι απαράδεκτο να προχωρούν με τέτοιο τρόπο σε μαζικά κοψίματα. Ούτε ,επίσης ,θα αφήσουμε να αμφισβητούν την δυνατότητα των φοιτητών να προβάλλουν οποιαδήποτε αντίθεση ή διαμαρτυρία όταν πλήττονται τα δικαιώματά τους.  Καλούμε κάθε φοιτητή να αντιδράσει σε τέτοιου είδους φαινόμενα.
Θεωρούμε τραγικό να διεξάγονται εξετάσεις κάτω από τέτοιες συνθήκες. Η κυβέρνηση και το υπουργείο, φέρουν τεράστια ευθύνη για την αποτυχία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και εξεταστικής. 
Καλούμε τους φοιτητές και τις φοιτήτριες να έρθουν στη συνεδρίαση του ΔΣ την Παρασκευή στη 1 στην Περιφέρεια και να συζητήσουμε τόσο για τα ζητήματα της σχολής όσο και για την συνολικότερη επίθεση στην παιδεία αλλά και το πως μπορούμε να απαντήσουμε ,ακόμα και σε αυτές τις συνθήκες με τη σχολή κλειστή, στην παγκόσμια αυτή κρίση του συστήματος.
Υ.Γ.Την καταγγελία σχετικά με τη Βιολογία Ι την προτείναμε και την στείλαμε στους εκπροσώπους της ΠΚΣ στο ΔΣ με σκοπό να προχωρήσει ο φοιτητικός σύλλογος άμεσα σε δημοσιοποίηση της πριν την εξέταση του μαθήματος την Τρίτη 23/06. Παρ’όλα αυτά, η ΠΚΣ θεώρησε ότι η συγκεκριμένη καταγγελία δεν πρέπει να δημοσιευτεί και για αυτό απέφευγε να μας απαντήσει. Εν τέλει μας ενημέρωσαν μετά από 2 μέρες ότι διαφωνούν και ότι θα μας στείλουν αντιψήφισμα χωρίς καμία διάθεση να προτείνουν αλλαγές πάνω στη δική μας πρόταση, το οποίο ποτέ δεν ήρθε. Βγάζει λάδι τους καθηγητές που επιλέγουν σε τέτοιες συνθήκες να προχωρούν σε αυθαιρεσίες. Με την απουσία της ΔΑΠ ,θεωρεί πλέον τον σύλλογο μαγαζί της και δεν είναι η 1η φορά φέτος που λειτουργεί με αυτό τον τρόπο έχοντας φτάσει σε σημείο να προχωρά και σε ενέργειες χωρίς καν να μας υπολογίζει. 




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

1η Μάη -Δεν είναι αργία ,είναι απεργία. Οι αγώνες δεν μπαίνουν σε καραντίνα

Μπετόβεν: Άνθρωπος , συνθέτης και επαναστατης (Μέρος Α)

Η προβληματική στάση της ΠΚΣ στον αγώνα για στήριξη του ΕΣΥ