Κάλεσμα για τη Γενική Συνέλευση του φοιτητικού συλλόγου, την Τρίτη 30/06 στις 12μμ στη σχολή


Βρισκόμαστε σε μια πρωτόγνωρη εξεταστική περίοδο με τις εξετάσεις να διεξάγονται ηλεκτρονικά. Παρότι είμαστε ακόμα στην αρχή έχουμε έρθει αντιμέτωποι με ένα σωρό προβλήματα που αποδεικνύουν την αποτυχία της τηλεεξεταστικής και της τηλεεκπαίδευσης και την ενίσχυση των ταξικών φραγμών μέσω αυτών, αφού δεν υπήρξε καμία πρόβλεψη για τη δωρεάν εξασφάλιση σε όλους των αναγκαίων μέσων (υπολογιστής, σύνδεση στο internet, κάμερα, μικρόφωνο) που απαιτούνται για τη συμμετοχή σε αυτές. Ήδη σε 3 μαθήματα(Ανατομία Ι, Μεταβολικά Νοσήματα, Εντατική Θεραπεία) η εξέταση αναβλήθηκε λόγω τεχνικών προβλημάτων, άλλες έχουν πραγματοποιηθεί υπό δυσμενείς συνθήκες (πχ Φυσιολογικό Παιδί) ,ενώ σε άλλα οι φοιτητές ήρθαν αντιμέτωποι με την απαράδεκτη στάση καθηγητών (πχ Βιολογία Ι). Η τεράστια αναμονή για την έναρξη της εξέτασης έχει γίνει κανόνας σε κάθε μάθημα, ενώ σε πολλούς συμφοιτητές μας αργούν να εμφανιστούν τα θέματα με αποτέλεσμα να έχουν ελάχιστο χρόνο στη διάθεση τους να απαντήσουν. Είναι ανεπίτρεπτο, επίσης, υπό αυτές τις συνθήκες και με τον τρόπο που διεξήχθη το εξάμηνο, οι εξετάσεις να καθίστανται ανυπέρβλητα εμπόδια για τους φοιτητές είτε λόγω αυξημένης δυσκολίας των θεμάτων είτε λόγω πολύ μικρού διαθέσιμου χρόνου απάντησης .Είναι απαράδεκτο ,καθηγητές να αντιμετωπίζουν με τέτοιο τρόπο τους φοιτητές και να αυθαιρετούν προχωρώντας σε μαζικά κοψίματα. 
Θεωρούμε τραγικό να διεξάγονται εξετάσεις κάτω από τέτοιες συνθήκες. Η κυβέρνηση και το υπουργείο, φέρουν τεράστια ευθύνη για την αποτυχία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και εξεταστικής. Να μην επιτρέψουμε να φορτωθεί η αποτυχία αυτή στην πλάτη των φοιτητών! Να μην αποτελέσει ένα ακόμα βήμα στη συνεχή εντατικοποίηση του ρυθμού σπουδών μας που οδηγεί στην πλήρη εξόντωση μας.
Μέσα στο διάστημα της πανδημίας, η κυβέρνηση αντί να πάρει μέτρα πραγματικής ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας επέλεξε να χαρίζει εκατομμύρια στα ΜΜΕ και  στους μεγαλοϊδιοκτήτες της ιδιωτικής υγείας. Αδιαφορεί για τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία που συνεχίζουν να δουλεύουν υπό συνθήκες τραγικών ελλείψεων σε μέτρα ατομικής προστασίας, την ίδια στιγμή που λήγουν συμβάσεις προσωπικού και καθαρίστριες μένουν απλήρωτες. Να παλέψουμε μαζί με τους εργαζόμενους για μαζικές προσλήψεις, να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι ,για ένταξη στα ΒΑΕ ,να αυξηθεί η χρηματοδότηση για τη δημόσια υγεία.
Συγχρόνως, είναι ξεκάθαρο πως η κυβέρνηση θέλει τους εργαζόμενους να πληρώσουν γι’ αυτήν την κρίση με χιλιάδες να έχουν έρθει αντιμέτωποι με την απόλυση και με περικοπές στους μισθούς τους. Με πρόσχημα την κρισιμότητα της περιόδου, τσακίζουν τα εργασιακά δικαιώματα αυξάνοντας τα ωράρια , ενώ πολλές μεγάλες επιχειρήσεις που οι εργαζόμενοι βρίσκονται ο ένας πάνω στον άλλο συνέχιζαν να λειτουργούν κανονικά με ανύπαρκτα μέτρα προστασίας. Η κατάργηση του ωραρίου και η εργασία από το σπίτι , που κανονικοποιεί την ευέλικτη εργασία, τα μέτρα για ελάφρυνση των μεγάλων επιχειρήσεων, η κατάργηση των υποχρεωτικών αδειών, και οι απολύσεις, καθιστούν σαφές ότι οι εργαζόμενοι μένουν απροστάτευτοι και από τον ιό και από την εργοδοσία. Τέλος, δεν είναι τυχαίο ότι σχεδιάζουν να καταθέσουν προς ψήφιση το νομοσχέδιο απαγόρευσης διαδηλώσεων .
Οι φοιτητές έχουμε να παλέψουμε μαζί με τους εργάτες! Οι μαζικές κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών και των εργατών της τέχνης μέχρι και η απεργία των υγειονομικών ,όλο αυτό το διάστημα, δείχνουν την δύναμη να συγκρουστούμε με τις επιταγές του κεφαλαίου για να μην πληρώσει η εργατική τάξη και η νεολαία την κρίση αυτή.
Παράλληλα, έχουμε να δυναμώσουμε την μάχη απέναντι στον ρατσισμό.  Η εξέγερση στις ΗΠΑ και ο ξεσηκωμός σε όλο τον πλανήτη, μετά τη ρατσιστική δολοφονία από την αστυνομία του Αφροαμερικανού Τζώρτζ Φλόιντ, στέλνει παντού το μήνυμα ότι εκατομμύρια κόσμου είναι εξοργισμένοι με τις δολοφονικές πολιτικές του ρατσισμού των κυβερνήσεων και με τις βαρβαρότητες της αστυνομίας. Τις πολιτικές του ρατσισμού και της καταστολής του Τραμπ συνεχίζει να εφαρμόζει και εδώ η κυβέρνηση της ΝΔ με την πρόσφατη εξαγγελία των 11.237 εξώσεων από τα καμπ και τα διαμερίσματα του προγράμματος στέγασης ΕΣΤΙΑ, προσφύγων που έχουν πάρει άσυλο, ανάμεσα τους και προσφυγομάνες με παιδιά τα οποία φοιτούν στα σχολεία. Αντί να οδηγήσουν τους πρόσφυγες που παίρνουν άσυλο στην πλήρη ένταξη, τους πετάνε ως άστεγους στο δρόμο σε πλατείες και πάρκα, τους κόβουν το όποιο επίδομα αφήνοντας τους στην απόλυτη φτώχεια και πείνα. Αντι να δώσουν λεφτά για εκπαίδευση, δουλειές και στεγαστικά προγράμματα, σπαταλάνε τα εκατομμύρια για απευθείας αναθέσεις σε φίλους τους “έργων” όπως η κατασκευή κλειστών καμπ -φυλακών στα νησιά και στην ενδοχώρα, επεκτείνουν το φράχτη του αίσχους στον Εβρο και οργανώνουν με παρακρατικό μηχανισμό παράνομες απελάσεις στα σύνορα. Όλο το διάστημα των μέτρων της πανδημίας, τα καμπ και οι φυλακές ήταν σε συνθήκες υπερσυνωστισμού ενω η Μόρια εξακολουθεί να έχει 15.000 πρόσφυγες σε σκηνές. Οι αντιρατσιστικές διαδηλώσεις σε όλη την χώρα έδειξαν τον δρόμο και απαιτούν κλιμάκωση για να μπει φρένο στις ρατσιστικές πολιτικές των από πάνω. 
Καλούμε όλες τις φοιτήτριες και όλους τους φοιτητές στη γενική συνέλευση του συλλόγου μας , να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις που θα σταματήσουν την συνεχή καταπάτηση του δικαιωμάτος μας σε ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση, χωρίς ταξικούς φραγμούς, με φυσιολογικούς ρυθμούς. Μαζί όμως με τα ζητήματα της σχολής οφείλουμε να πάρουμε θέση σαν σύλλογος για την ολοένα αυξανόμενη εκμετάλλευση και καταπίεση που υφίσταται η πλειονότητα.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

1η Μάη -Δεν είναι αργία ,είναι απεργία. Οι αγώνες δεν μπαίνουν σε καραντίνα

Μπετόβεν: Άνθρωπος , συνθέτης και επαναστατης (Μέρος Α)

Η προβληματική στάση της ΠΚΣ στον αγώνα για στήριξη του ΕΣΥ