Νομοσχέδιο ενάντια στις διαδηλώσεις και η αναγκαία απάντηση του κινήματος

Το επόμενο διάστημα η  κυβέρνηση θα καταθέσει νομοσχέδιο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων ,υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων πως οι διαδηλώσεις δημιουργούν κυκλοφορική συμφόρηση, ταλαιπωρία στην πλειοψηφία των πολιτών και οικονομικό πλήγμα στην περιοχή. Η ίδια η επιλογή του Ιουλίου για ημερομηνία ψήφισης του νομοσχεδίου γκρεμίζει την σαθρή επιχειρηματολογία για τον σκοπό περιορισμού των διαδηλώσεων. Όπως και την προηγούμενη χρονιά με την κατάργηση του ασύλου , η κυβέρνηση στοχεύει στα μειωμένα αντανακλαστικά των εργαζομένων το καλοκαίρι .

 Τι περιλαμβάνει όμως το νομοσχέδιο:

·         Γνωστοποίηση στην αστυνομία για κάθε διαδήλωση που πραγματοποιείται με εξαίρεση τις διαδηλώσεις της Πρωτομαγιάς και του Πολυτεχνείου.

 

·         Για κάθε διαδήλωση πρέπει να ορίζεται ένας ‘’διοργανωτής’’ στον οποίο θα φορτώνεται κάθε φθορά που θα προξενείται .  Είναι γνωστό πως η αστυνομία πολλές φορές προκαλεί η ίδια μπάχαλα για να καταστείλει και να δυσφημίσει το κίνημα . 

 

 

·         Όλες οι πορείες θα γίνονται παρουσία εισαγγελέα .  Με το κύρος της αστικής δικαιοσύνης θα απαγγέλλονται κατηγορίες με fast track διαδικασίες . Η πρόταση της εισαγγελέως στην δίκη της ΧΑ που ξεπλένει την ναζιστική οργάνωση ,δείχνει πως και το δικαστικό σύστημα υπόκεινται σε πολιτικούς σχεδιασμούς και επομένως η παρουσία εισαγγελέα στις πορείες  αποτελεί όπλο στα χέρια των κυβερνήσεων για πειθάρχηση του κινήματος .

 

 

·         Πλέον η αστυνομία θα καθορίζει τον χώρο που θα καταλαμβάνει η πορεία.

 

·         Εφαρμογή <<ιδιώνυμου αδικήματος>>. Δίνεται δηλαδή η δυνατότητα στην αστυνομία να διαλύσει μία διαδήλωση που δεν έχει άδεια συμμετοχής και να επιβάλλει βαριές ποινές . 

 

Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι με το εν λόγω νομοσχέδιο, επιχειρεί να διασφαλίσει την άσκηση του δικαιώματος του συνέρχεσθαι ,αλλά η ίδια η γνωστοποίηση στις αρχές αποτελεί σκληρή επίθεση στο δικαίωμα στη διαμαρτυρία . Γνωρίζουν ότι το βάθεμα της οικονομικής κρίσης , οι πολιτικές που εφαρμόζουν , τα δώρα που κάνουν στο κεφάλαιο θα οδηγήσουν σε μαζικές κοινωνικές εκρήξεις και προσπαθούν όσο γίνεται να τις ελέγξουν . Να φράξουμε το δρόμο στην περιστολή των δικαιωμάτων και στην συνολική επίθεση στις ζωές μας. Οι διαμαρτυρίες των γιατρών εν μέσω πανδημίας ,οι μαζικές κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών , οι διαδηλώσεις ενάντια στο αντι περιβαλλοντικο νομοσχέδιο  και οι πορείες προσφύγων και ντόπιων σε όλη την Ελλάδα δείχνουν οτι έχουμε την δύναμη να συγκρουστούμε με τις επιταγές του κεφαλαίου. 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

1η Μάη -Δεν είναι αργία ,είναι απεργία. Οι αγώνες δεν μπαίνουν σε καραντίνα

Μπετόβεν: Άνθρωπος , συνθέτης και επαναστατης (Μέρος Α)

Η προβληματική στάση της ΠΚΣ στον αγώνα για στήριξη του ΕΣΥ