Χημικά, ξύλο και προσαγωγές στη Σύνοδο των Πρυτάνεων

Άγρια επίθεση εξαπέλυσε η αστυνομία το απόγευμα εναντίον φοιτητών που πραγματοποιούσαν πορεία προς τον χώρο διεξαγωγής της 69ης Συνόδου των Πρυτάνεων στα Γιάννενα. Άνδρες των ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών, κυνήγησαν φοιτητές πολλοί από τους οποίους τραυματίστηκαν ενώ έγιναν και δύο προσαγωγές.
Σύμφωνα με μαρτυρίες, φοιτητής χτυπήθηκε κατά τη διάρκεια του κυνηγητού από αυτοκίνητο και τουλάχιστον τρεις φοιτητές και μια εργαζόμενη  μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Η 69η Σύνοδος Πρυτάνεων και Προέδρων των Πανεπιστημίων πραγματοποιείται την Παρασκευή και το Σάββατο.

Την Παρασκευή το αντικείμενο της Συνόδου ήταν κυρίως λειτουργικά θέματα των πανεπιστημίων για το κόστος λειτουργίας τους, για θέματα έρευνας και θα γίνει συζήτηση για την κατάργηση της εξαίρεσης από το «νόμο Πεπονή» για τις προσλήψεις (Ν.2190/94).

Η Σύνοδος το Σάββατο θα ασχοληθεί με θέματα που έχουν σχέση με τα προβλήματα και τις δυσλειτουργίες των ΑΕΙ από την εφαρμογή του Ν.4009/2011, τις προσφυγές στο ΣτΕ, καθώς και προτάσεις για την έξοδο των πανεπιστημίων από την κρίση.

Αργά το βράδυ του Σαββάτου, οπότε και ολοκληρώνονται οι εργασίες, θα εκδοθούν τα ψηφίσματα και θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της Συνόδου. 
Αναδημοσίευση από alterthess.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

1η Μάη -Δεν είναι αργία ,είναι απεργία. Οι αγώνες δεν μπαίνουν σε καραντίνα

Μπετόβεν: Άνθρωπος , συνθέτης και επαναστατης (Μέρος Α)

Η καταστροφή που μας απειλεί και πώς πρέπει να την καταπολεμήσουμε