Εφιάλτης για την κυβέρνηση οι παρελάσεις της 25ης Μαρτίου

Ανησυχία έχουν προκαλέσει στην κυβέρνηση οι παρελάσεις που θα πραγματοποιηθούν εν όψει και της 25ης Μαρτίου, μετα τις παρεμβάσεις και τις διαμαρτυρίες πολιτών σε αυτές. Την Δευτέρα για το θέμα αυτό θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη, με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου για την αποφυγή φαινομένων παρόμοιων εκείνων της παρέλασης της Θεσσαλονίκης της 28η Οκτωβρίου..
Στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοϊδης μιλώντας  για τον μεγάλο προβληματισμό που έχει δημιουργηθεί  στην κυβέρνηση σχετικά με τις παρελάσεις δήλωσε ότι:«Δεν μπορεί μικρές ακραίες δυνάμεις να εμποδίζουν τις λειτουργίες της χώρας. Δεν πρέπει να το επιτρέψουμε. Ισχνές μειοψηφίες επιχειρούν εν μέσω κρίσης να το εκμεταλλευτούν, επιβάλλοντας τις δικές τους απόψεις. Αυτό δεν μπορεί να συμβεί ξανά. Όλοι θα πρέπει να σταθούμε απέναντί τους».
Ο προέδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρη κάλεσε την κυβέρνηση , «να προστατεύσει το αστικό καθεστώς» και «να εγγυηθεί ότι θα έχουμε ασφαλείς εκλογές».
«Καταργήθηκαν οι παρελάσεις. Χρόνια η Αριστερά το ζητούσε και βρέθηκε ο τρόπος. Τι συμβαίνει; Δεν ξέρουμε ποιοι είναι; Θα παραδώστε στα άκρα τη χώρα; Πώς θα γίνουν εκλογές όταν μπορεί κάποιος σήμερα να προπηλακίζει, αύριο με πέτρες και μεθαύριο με σφαίρες;» δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.  
Σύμφωνα με την Καθημερινή για τον σκοπό της αποφυγής "επεισοδίων", πρόκειται να τοποθετηθούν σε στρατηγικά σημεία ένστολες δυνάμεις και αστυνομικοί της Ασφάλειας. Θα χρησιμοποιηθούν μεταλλικά κιγκλιδώματα ώστε «να οριοθετήσουμε τον κόσμο» δήλωσε ανώτατος αξιωματικός, που ωστόσο πρόσθεσε ότι «είναι αδύνατο να αναπτύξουμε δυνάμεις ή κάγκελα σε όλο το μήκος της παρέλασης».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

1η Μάη -Δεν είναι αργία ,είναι απεργία. Οι αγώνες δεν μπαίνουν σε καραντίνα

Μπετόβεν: Άνθρωπος , συνθέτης και επαναστατης (Μέρος Α)

Η καταστροφή που μας απειλεί και πώς πρέπει να την καταπολεμήσουμε