Καταγγελία για το μάθημα της Βιοχημείας II


Καταγγέλλουμε τα μαζικά κοψίματα φοιτητών στην εξέταση του μαθήματος της Βιοχημείας ΙΙ του Γ’ εξαμήνου. Όπως παρατηρήσαμε με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, τεράστιο ποσοστό των φοιτητών που έδιναν ολόκληρη την ύλη έχει βαθμολογηθεί με βαθμό μικρότερο της βάσης. Η δυσκολία των θεμάτων ήταν χαρακτηριστική και σε έναν βαθμό προϊδέαζε για τις χαμηλές βαθμολογίες που ακολούθησαν.
Τα μαζικά κοψίματα στο συγκεκριμένο μάθημα είναι ένα από τα πολλά παραδείγματα που σταδιακά προωθούν την εντατικοποίηση των σπουδών μας. Η κατεύθυνση αυτή που γίνεται προσπάθεια να επιβληθεί, από αλλαγές στο πρόγραμμα σπουδών μέχρι τα μαζικά κοψίματα και τις εξεταστικές περιόδους-fast track , οδηγεί τον/τη φοιτητή/φοιτήτρια σε απόγνωση ,εξόντωση και την επιλογή του ατομικού δρόμου. Παράλληλα, τον/την προετοιμάζει για ένα μελλοντικό εργασιακό περιβάλλον που θα κυριαρχούν οι υπερωρίες και η απλήρωτη εργασία σε συνθήκες που θα εξοντώνουν και θα ελαχιστοποιούν τον ελεύθερο χρόνο.
Απέναντι στην εντατικοποίηση που έρχεται ως κομμάτι της συνολικότερης επίθεσης στην παιδεία και βάζει εμπόδια στις σπουδές μας, να βάλουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
  • Ανθρώπινους ρυθμούς σπουδών-Όχι στην εντατικοποίηση
  • Άμεση επανεξέταση μαθημάτων με μεγάλο ποσοστό αποτυχίας
  • Αύξηση της διάρκειας των εξεταστικών περιόδων

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

1η Μάη -Δεν είναι αργία ,είναι απεργία. Οι αγώνες δεν μπαίνουν σε καραντίνα

Μπετόβεν: Άνθρωπος , συνθέτης και επαναστατης (Μέρος Α)

Η προβληματική στάση της ΠΚΣ στον αγώνα για στήριξη του ΕΣΥ