Σωματείο Νοσοκομείου ΕΛΠΙΣ: Νέες δράσεις και συντονισμός ενάντια στις πολιτικές του μνημονίου στην Υγεία



Μαζική υπήρξε η ανταπόκριση και συμμετοχή στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 25 Μαΐου στο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου «Η ΕΛΠΙΣ». Στη Σύσκεψη παραβρέθηκαν και συμμετείχαν, η Πρόεδρος και εκπρόσωπος του Δήμου Αθήνας, ο Διοικητής του Νοσοκομείου «Η ΕΛΠΙΣ», οι Δημοτικές Παρατάξεις (Λαϊκή Συσπείρωση, Ανοικτή Πόλη, Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας, Δικαίωμα στη Πόλη). Εκπρόσωποι συνδικαλιστικών Φορέων της ΠΟΕΔΗΝ, ΟΕΝΓΕ, ΕΚΑ, Αγ. Σάββα, συνδικαλιστές από τον Ερυθρό Σταυρό, Αγλαΐα Κυριακού, Λαϊκό, ο Πρόεδρος Α Συλλόγου εκπαιδευτικών ΠΕ, Σύλλογος Δασκάλων ‘‘ο Αριστοτέλης’’, Β ΕΛΜΕ Αθήνας, η Ένωση Γονέων 7ου Διαμερίσματος, Πολιτιστικός Σύλλογος Άνω Αμπελοκήπων, Επιτροπή Κατοίκων ενάντια στα Χαράτσια, Λαϊκή Επιτροπή Αμπελοκήπων, ΚίνησηΑπελάστε το Ρατσισμό.
Στη σύσκεψη συζητήθηκαν τα έντονα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Δημόσια νοσοκομεία εξ’ αιτίας των μνημονιακών πολιτικών της λιτότητας και των δραστικών περικοπών λειτουργικών δαπανών, οι ελλείψεις υγειονομικού και φαρμακευτικού υλικού και προσωπικού. Έγιναν πλούσιες παρεμβάσεις και κατατέθηκαν διαφορετικές απόψεις και προτάσεις για τα θέματα της Δημόσιας Υγείας το πως μπορούν να αναπτυχθούν αγώνες αντιμετώπισης τους.
Στη σύσκεψη εκφράστηκε από όλους, η αμέριστη συμπαράσταση και η στήριξη στον αγώνα των εργαζομένων του Γ.Ν,Α «Η ΕΛΠΙΣ» καθώς και η αναγκαιότητα για πιο σταθερή επικοινωνία και συνεννόηση για κοινές δράσεις Υπεράσπισης των Δημόσιων Κοινωνικών Αγαθών και της Δημόσιας Υγείας, ενάντια σε κάθε μορφή Ιδιωτικοποίησης των Νοσοκομείων και την προώθηση συγχωνεύσεων και κλείσιμο Νοσοκομείων, την συρρίκνωση και διάλυση του Νοσοκομείου «Η ΕΛΠΙΣ».
Στην κατεύθυνση αυτή συμφωνήσαμε και καταλήξαμε για την ανάληψη πρωτοβουλίας των Σωματείων των Εργαζομένων των Νοσοκομείων «Η ΕΛΠΙΣ» και του ΑΓΙΟΥ ΣΑΒΒΑ, με τους Φορείς και Συλλογικότητες της Περιοχής των Αμπελοκήπων, Δημοτικές Παρατάξεις στην πραγματοποίησηεκδήλωσης στη Πλατεία Αγ. Δημητρίου, στην Πανόρμου ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΙΟΥΝΙΟΥ 11 π.μ για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για την Υπεράσπιση της Δημόσιας Υγείας και των Δημόσιων Κοινωνικών Αγαθών. ΟΧΙ την συρρίκνωση και Διάλυση του Ιστορικού Δημοτικού Νοσοκομείου Αθηνών «Η ΕΛΠΙΣ»

Την Δευτέρα 28/5/12 και ώρα 18μ.μ θα γίνει σύσκεψη Σωματείων Αθήνας των Νοσοκομείων στο ΑΓΙΟ ΣΑΒΒΑ με πρόταση να υπάρξει συντονισμός δράσης και κινητοποίηση με όλους τους Φορείς.
-Την Τετάρτη ώρα 12μ.μ το Σωματείο μας καλεί όλους τους εργαζομένους σε Γενική Συνέλευσηστο αμφιθέατρο για την οργάνωση του αγώνα μας και Υλοποίηση των αποφάσεων της Γ.Σ
Την Πέμπτη 31 Μαΐου με απόφαση των Σωματείων των Νοσοκομείων «Η ΕΛΠΙΣ» και του ΑΓΙΟΥ ΣΑΒΒΑ, προχωρούμε σε κινητοποίηση με στάση εργασίας 10π.μ – 15μ.μ και συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας .
Η Υγεία είναι Κοινωνικό Δικαίωμα των Πολιτών και Δημόσιο Κοινωνικό Αγαθό και ΟΧΙ εμπόρευμα
Το Δ.Σ του Σωματείου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

1η Μάη -Δεν είναι αργία ,είναι απεργία. Οι αγώνες δεν μπαίνουν σε καραντίνα

Μπετόβεν: Άνθρωπος , συνθέτης και επαναστατης (Μέρος Α)

Η καταστροφή που μας απειλεί και πώς πρέπει να την καταπολεμήσουμε