Ένταση στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης με φόντο την ιδιωτικοποίηση στην καθαριότητα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν δημοτικοί υπάλληλοι στην καθαριότητα αντιδρώντας στην απόφαση του Δήμου Θεσσαλονίκης να αναθέσει σε ιδιωτική επιχείρηση την επισκευή των απορριματοφόρων.Έξω από το δημαρχείο βρίσκονται 4 διμοιρίες των ΜΑΤ μετά από αίτημα του δημάρχου προς την εισαγγελία Θεσσαλονίκης, οι οποίες εξαπέλυσαν σφοδρή επίθεση εναντίον των δημοτικών υπαλλήλων κάνοντας παράλληλα χρήση χημικών. Αυτή την στιγμή νέες συγκρούσεις βρίσκονται σε εξέλιξη ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομία έχει προβεί σε μία προσαγωγή δημοτικού υπαλλήλου.

 

Ένταση προκλήθηκε νωρίς το πρωί της Τετάρτης έξω από το νέο δημαρχιακό μέγαρο της Θεσσαλονίκης, ανάμεσα σε αστυνομικές δυνάμεις και δημοτικούς υπαλλήλους, που αντιδρούν στην ιδιωτικοποίηση της Υπηρεσίας Καθαριότητας του κεντρικού δήμου.
 Οι εργαζόμενοι, με τη στήριξη της ΠΟΕ-ΟΤΑ, πραγματοποιούν στάση εργασίας από τις 9.00 έως τις 12.00 διαμαρτυρόμενοι για το διεθνή διαγωνισμό που προκήρυξε ο Δήμος Θεσσαλονίκης, ύψους 2,3 εκατ. ευρώ, σχετικά με την ανάθεση της επισκευής των απορριμματοφόρων σε ιδιώτες.

Οι δημοτικοί υπάλληλοι επιχείρησαν να μπουν στο χώρο του αμφιθεάτρου, εκεί όπου πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου για να λάβει τις τελικές αποφάσεις για τον διαγωνισμό, με αποτέλεσμα να απωθηθούν από τις διμοιρίες των ΜΑΤ που ήταν παραταγμένες στο χώρο.

Η αστυνομία προχώρησε σε χρήση χημικών για να απομακρύνουν τους εργαζόμενους, ενώ υπάρχουν πληροφορίες και για μια προσαγωγή δημοτικού υπαλλήλου.

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Χασδάι Καπόν, δήλωσε  σχετικά ότι «σήμερα είναι η ημέρα διεξαγωγής του διαγωνισμού για να υλοποιηθεί η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και της οικονομικής επιτροπής, που ελήφθη με μεγάλη πλειοψηφία. Ο δήμος για την αποφυγή τυχόν παρεμπόδισης της διαδικασίας από μικρές ομάδες εργαζομένων έλαβε τα απαραίτητα μέτρα».

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ κήρυξε τη στάση εργασίας αντιδρώντας στην προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής «να εκχωρήσει σε ιδιώτες τη συντήρηση και τον έλεγχο του μηχανολογικού εξοπλισμού της Διεύθυνσης Καθαριότητας». Σύμφωνα με πληροφορίες στη συνεδρίαση κατατέθηκαν τρεις προσφορές.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

1η Μάη -Δεν είναι αργία ,είναι απεργία. Οι αγώνες δεν μπαίνουν σε καραντίνα

Μπετόβεν: Άνθρωπος , συνθέτης και επαναστατης (Μέρος Α)

Η καταστροφή που μας απειλεί και πώς πρέπει να την καταπολεμήσουμε