Σοβαρά τραυματισμένος διαδηλωτής στην εντατική νοσοκομείου του Όκλαντ

Ένας ακόμα διαδηλωτής, βετεράνος του αμερικανικού στρατού ο οποίος συμμετείχε στο κίνημα «Καταλάβατε το Όκλαντ» (Occupy Oakland) διακομίστηκε, χθες Παρασκευή, σε νοσοκομείο και εισήχθη στην μονάδα εντατικής θεραπείας με πολύ σοβαρά τραύματα μετά τον ξυλοδαρμό του με ρόπαλα από αστυνομικούς στην διάρκεια επεισοδίων αυτή την εβδομάδα, ανακοίνωσε μια ειρηνιστική οργάνωση βετεράνων στις ΗΠΑ. 

Ο βετεράνος Κεϊβάν Σαμπεγί είναι ο δεύτερος Αμερικανός πρώην στρατιωτικός που τραυματίστηκε σοβαρά τις τελευταίες δύο εβδομάδες σε συγκρούσεις ανάμεσα στους διαδηλωτές του κινήματος εναντίον της "απληστίας της Γουόλ Στριτ" και αστυνομικούς στο Όκλαντ.
Το Γενικό Νοσοκομείο Χάιλαντ επιβεβαίωσε ότι ο Σαμπεγί νοσηλεύεται στην εντατική και ότι ο Μπράιαν Κέλι, ο οποίος είναι συνιδιοκτήτης μιας παμπ με τον τραυματισμένο βετεράνο, είπε ότι νοσηλεύεται με ρήξη σπλήνας.
Η οργάνωση Βετεράνοι του Ιράκ Εναντίον του Πολέμου (Iraq Veterans Against the War) ανέφερε πως ο Σαμπεγί συνελήφθη στο σημείο όπου ξέσπασαν επεισόδια αργά την Τετάρτη στο κέντρο του Όκλαντ και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες περί αντίστασης κατά της αρχής και παραμονής του σε χώρο όπου εξελίσσονταν επεισόδια.
Η οργάνωση των βετεράνων ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι αστυνομικοί τον χτύπησαν με ρόπαλα στα χέρια, στους ώμους, στα πλευρά και στην πλάτη και ότι υπέστη εσωτερική αιμορραγία και ρήξη σπλήνας.
Επεισόδια ξέσπασαν ανάμεσα σε αστυνομικούς και διαδηλωτές τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης στο κέντρο του Όκλαντ έπειτα από μια ημέρα ειρηνικών στην πλειοψηφία τους διαδηλώσεων και πορειών σε όλη την πόλη εναντίον της οικονομικής ανισότητας και της αστυνομικής βαρβαρότητας. Το λιμάνι του Όκλαντ έκλεισε στην διάρκεια των κινητοποιήσεων, που προκλήθηκαν εν μέρει από το σοβαρό τραυματισμό άλλου ενός πρώην στρατιωτικού, του πρώην Πεζοναύτη Σκοτ Όλσεν, στην διάρκεια μιας σύγκρουσης διαδηλωτών-αστυνομικών την περασμένη εβδομάδα.
Ο τραυματισμός του Όλσεν έχει συσπειρώσει ακόμα περισσότερο τους διαδηλωτές εναντίον της Γουόλ Στριτ σε πολλές πόλεις των ΗΠΑ.
Αναδημοσίευση από enet.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

1η Μάη -Δεν είναι αργία ,είναι απεργία. Οι αγώνες δεν μπαίνουν σε καραντίνα

Μπετόβεν: Άνθρωπος , συνθέτης και επαναστατης (Μέρος Α)

Η καταστροφή που μας απειλεί και πώς πρέπει να την καταπολεμήσουμε