ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ 14/11



Την Δευτέρα 14/11 υπήρχε απόφαση για τη διεξαγωγή γενικής συνέλευσης ,η απόφαση αυτή είχε παρθεί μέσα από το Διοικητικό Συμβούλιο της ιατρικής  με την υπογραφή των τεσσάρων από τις πέντε παρατάξεις που συμμετέχουν σε αυτό (ΕΑΑΚ–ΑΡΕΝ–ΠΚΣ και ΠΑΣΠ). Στης τρείς παρά και ενώ οι φοιτητές συνέχιζαν να καταφθάνουν στην αίθουσα του πρώτου έτους εμφανίστηκε ο εκπρόσωπος της ΔΑΠ- ΝΔΦΚ για να ανακοινώσει σε όσους βρισκόμασταν μέσα στην αίθουσα και εκείνη την στιγμή ήμασταν γύρω στα 60 άτομα, ότι η συνέλευση δεν μπορεί να διεξαχθεί γιατί δεν υπήρχε ο απαιτούμενος αριθμός φοιτητών μέσα στην αίθουσα (120 άτομα σύμφωνα με το καταστατικό). Ύστερα από κάποια λεπτά και ενώ ο αριθμός των φοιτητών πλησίαζε τους ογδόντα εμφανίστηκε και πάλι και άρχιζε να φωνάζει ότι το προεδρείο της σχολής αποφάσισε ότι η συνέλευση θα αναβληθεί και θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 16/11. Ταυτόχρονα μας ενημέρωσε ότι το χαρτί το οποίο έπρεπε να δοθεί από το προεδρείο στα εργαστήρια για να αναβληθούν, προκειμένου  οι φοιτητές να μπορούν να παρευρεθούν στην συνέλευση δεν το είχε δώσει γιατί όπως ισχυρίστηκε πρώτα ξεκινάει η συνέλευση και μετά το χαρτί πηγαίνει στα εργαστήρια.

Οι εκπρόσωποι της ΔΑΠ- ΝΔΦΚ πιστοί για ακόμη μία φορά στην πολιτική της κυβέρνησης έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους προκειμένου να μην πραγματοποιηθεί η συνέλευση του Πολυτεχνείου . Η  αδυναμία τους να τοποθετηθούν απέναντι σε μία κυβέρνηση “εθνικής σωτηρίας” ,στην οποία ο πολιτικός τους φορέας(η ΝΔ)συνεργάζεται ανοιχτά με φασίστες(όπως ο Βορίδης)με σκοπό να σώσουν την ρευστότητα των τραπεζών,είναι φανερή.Η χρησιμοποίηση της σφραγίδας του συλλόγου για να σταλεί χαρτί την Δευτέρα στα εργαστήρια ότι η συνέλευση δεν πραγματοποιείται ,ακυρώνει με απαράδεχτο τρόπο τους  ογδόντα φοιτητές που εκείνοι την στιγμή βρισκόταν στην αίθουσα του πρώτου έτους και τους φοιτητές που εκείνοι τη στιγμή βρισκόντουσαν στα εργαστήρια και ενώ ήθελαν να παρευρεθούν στη συνέλευση δεν μπορούσαν. 

  Η προσπάθεια της ΔΑΠ- ΝΔΦΚ να παρεμποδίσει με οποιοδήποτε τρόπο την διεξαγωγή γενικών συνελεύσεων ακόμα και με λογικές οικειοποιήσεις του φοιτητικού συλλόγου δεν είναι πρωτοφανής, αφού  εκπρόσωποι της ΔΑΠ- ΝΔΦΚ έχουν αρνηθεί κατά το παρελθόν να σφραγίσουν τις υπογραφές 120 φοιτητών που ζητούσαν τη διεξαγωγή γενικής συνέλευσης με την δικαιολογία ότι η υπογραφές δεν είχαν ημερομηνία κατά τη διάρκεια της συλλογής τους, ενώ εδώ και αρκετό καιρό επιλέγουν να μην εμφανίζονται στα διοικητικά συμβούλια . Η προσπάθεια βέβαια να παρεμποδιστεί το φοιτητικό κίνημα συμβαδίζει απόλυτα με την συνολικότερη πολιτική που ακολουθεί η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ . Χαρακτηριστικό είναι ότι το γεγονός ότι ενώ ένα προηγούμενο διάστημα η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ προσπαθούσε να πείσει τους φοιτητές ότι δεν συμφωνεί με ένα κομμάτι του  νόμου της Διαμαντοπούλου  και η πρόταση της ήταν η αποστολή υπομνημάτων στο υπουργείο παιδείας με προτάσεις για αλλαγές (κάτι το οποίο προφανώς δεν έγινε)  , το μόνο που έκανε ήταν να κρατήσει τα πανεπιστήμια ανοιχτά και να διευκολύνει την κυβέρνηση να εφαρμόσει το νέο νόμο πλαίσιο που είχε ψηφιστεί  με την συναίνεση και της Νέας Δημοκρατίας , με απαράβατο βέβαια όρο την οριστική κατάργηση του ασύλου. Άλλωστε μόνο συμπωματική δεν μπορεί να χαρακτηριστεί η προσπάθεια της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ να μην επιτρέψει τη διεξαγωγή γενικής συνέλευσης τη Δευτέρα και η  ταυτόχρονη αναφορά από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας λίγες μέρες μετά την συμμετοχή της στην νέα κυβέρνηση για τη δημιουργία μη κρατικών πανεπιστημίων. 

    Ως σχήμα της ΕΑΑΚ στην ιατρική  θεωρούμε απαράδεκτη οποιαδήποτε προσπάθεια υποκατάστασης του φοιτητικού συλλόγου και οποιαδήποτε ενέργεια που στοχεύει ξεκάθαρα στην υποβάθμιση των γενικών συνελεύσεων που αποτελούν το ανώτατο όργανο των φοιτητών . Καταγγέλλουμε τους εκπροσώπους της ΔΑΠ- ΝΔΦΚ που επέλεξαν ξεκάθαρα να σταθούν απέναντι στο φοιτητικό κίνημα και ταυτόχρονα καταγγέλλουμε και τον εκπρόσωπο της ΠΑΣΠ ,που παρά την προσπάθεια που κατέβαλε το τελευταίο διάστημα να πείσει τους φοιτητές ότι  η ΠΑΣΠ  διαφωνεί και έρχεται σε σύγκρουση με την πολιτική του ΠΑΣΟΚ, έδειξε ξεκάθαρα ποιος είναι ο ρόλος της μέσα στα πανεπιστήμια ακολουθώντας τις ενέργειες της ΔΑΠ- ΝΔΦΚ και αποχωρώντας από το χώρο της γενικής συνέλευσης.

Resistance Ε.Α.Α.Κ. /http://eaak-resistance.blogspot.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

1η Μάη -Δεν είναι αργία ,είναι απεργία. Οι αγώνες δεν μπαίνουν σε καραντίνα

Μπετόβεν: Άνθρωπος , συνθέτης και επαναστατης (Μέρος Α)

Η καταστροφή που μας απειλεί και πώς πρέπει να την καταπολεμήσουμε