ΕΥΡΩΚΑΤΑΔΙΚΕΣ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και... πολλές κατηγορίες σε βάρος της Ελλάδας στοιχίζει η ελλιπής διαχείριση των αιτούντων άσυλο στη χώρα μας. Πρόοδοι έχουν σημειωθεί τον τελευταίο καιρό, με την ανασύσταση των επιτροπών προσφύγων και τα ποσοστά αναγνώρισης που αυξάνονται, ωστόσο εξακολουθούν να υπάρχουν προβλήματα ως προς την κράτηση των αιτούντων άσυλο, την έλλειψη μεταφραστών και διερμηνέων κατά τις κρίσιμες διαδικασίες και την εκπαίδευση προσωπικού για τις απαραίτητες διαδικασίες. Ωστόσο, η κατάσταση παραμένει δραματική και οι ευρωκαταδίκες δεν έχουν τέλος.


Ακόμη μία καταδίκη σε υπόθεση πρόσφυγα επέβαλε στην Ελλάδα το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων την εβδομάδα που πέρασε.

Συγκεκριμένα, η χώρα καταδικάστηκε για παραβίαση του δικαιώματος στην ελευθερία και την ασφάλεια, καθώς και για παραβίαση των διατάξεων της Σύμβασης "που απαγορεύουν την απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση", στην περίπτωση πρόσφυγα από τη Γεωργία που ζήτησε πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα. Το Δικαστήριο αποδέχθηκε όλες τις αιτιάσεις της Τία Ευφραιμίδη, μιας 37χρονης πρόσφυγα από τη Γεωργία, που είχε εισέλθει παράνομα στην Ελλάδα και είχε ζητήσει πολιτικό άσυλο, συνελήφθη, όμως, από την Αστυνομία και κρατήθηκε, κάτω από απάνθρωπες συνθήκες, στο διασυνοριακό φυλάκιο της Θέρμης, μέχρι τη στιγμή της απέλασής της στη Γεωργία.

Το Δικαστήριο υποχρέωσε, με την απόφασή του, την Ελλάδα να καταβάλει 10.000 ευρώ αποζημίωση για ηθική βλάβη στην Ευφραιμίδη και να πληρώσει και 2.000 ευρώ για τα δικαστικά έξοδα.

Είναι μία από τις πολλές υποθέσεις ανθρώπων που χρήζουν διεθνούς προστασίας και έχουν προσφύγει στην Ευρώπη για να βρουν το δίκιο τους, καθώς η χώρα μας συχνά δεν ανταποκρίνεται επαρκώς, παρά τη διάθεση χρημάτων από τα Ευρωπαϊκά Ταμεία για τους πρόσφυγες.


Αναδημοσίευση από ΠΡΕΖΑ ΤV

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

1η Μάη -Δεν είναι αργία ,είναι απεργία. Οι αγώνες δεν μπαίνουν σε καραντίνα

Μπετόβεν: Άνθρωπος , συνθέτης και επαναστατης (Μέρος Α)

Η καταστροφή που μας απειλεί και πώς πρέπει να την καταπολεμήσουμε