Να ακυρωθεί το συνέδριο της Γόνιμης Ντροπής

 «Και ξαφνικά έρχεται η μέρα που κλείνεις τα πολλά. Κι έτσι απλά αρχίζει ο απολογισμός. Όχι γι΄αυτά που έκανες, αλλά γι΄αυτά που ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ να είχες κάνει. Άντε τι κάθεσαι, πότε θα παντρευτείς, πότε θα γίνεις μάνα; Κι αναρωτιέσαι: πέρασες στο πανεπιστήμιο, βρήκες μια καλή δουλειά, παντρεύτηκες τον άνδρα των ονείρων σου και ξαφνικά μαθαίνεις πως αυτό το 4 στον διψήφιο αριθμό της ηλικίας σου δεν σου επιτρέπει να γίνεις μητέρα. Τι έχω κάνει λάθος; Τίποτα δεν έχεις κάνει λάθος απλώς δεν γνώριζες...»

Με αυτά τα λόγια γίνεται η προπαγάνδιση του πρώτου πανελλήνιου συνεδρίου «γονιμότητας και αναπαραγωγικής αυτονομίας» που διοργανώνεται στα Γιάννενα, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα της ΠτΔ, με συνδιοργανωτές μεταξύ άλλων τη Σχολή μας και τη Μαιευτική-Γυναικολογική κλινική , τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, την ΓΓ Ισότητας Φύλων και Οικογενειακής Πολιτικής και την Εκκλησία. Με αυτά τα λόγια που παρουσιάζουν τη γυναίκα σαν ένα κόμματι μιας αναπαραγωγικής διαδικασίας χωρίς το δικαίωμα ελεύθερης βούλησης.Το κείμενο της πρόσκλησης, το πρόγραμμα , τα τρέιλερ του «συνεδρίου» ξεκάθαρα δίνουν το μήνυμα του μισογυνίστικου alt right σκοταδισμού : η αποστολή της γυναίκας είναι η αναπαραγωγή του είδους και ειδικότερα του … έθνους γι’ αυτό είναι απαράδεκτο στα νιάτα της να ασχολείται με σπουδές, καριέρες κλπ και να θυμάται την τεκνοποίηση «αργά».
Έναμιση χρόνο μετά την εκδήλωση του κινήματος «αφήστε με να ζήσω» στα Γιάννενα τον Φεβρουάριο του 2020, υπό την αιγίδα της Μητρόπολης Ιωαννίνων, διοργανώνεται ένα συνέδριο, αυτή τη φορά, με την επίσημη υποστήριξη κράτους, εκκλησίας και ιατρών, το οποίο με έναν επιστημονικό μανδύα αποσκοπεί στην προώθηση ιδεών ακροδεξιού περιεχομένου για τη θέση των γυναικών στην κοινωνία μας. Ανάμεσα στους ομιλητές θα είναι γνωστοί ακροδεξιοί-μέλη της κυβέρνησης όπως ο Πλέυρης, ο Βορίδης, ο Γεωργιάδης , μεγαλοκαθηγητές μεταξύ των οποίων και καθηγητές της σχολής μας (Ζηκόπουλος, Πασχόπουλος, Μακρυδήμας, Γεωργίου, Ναυρόζογλου ), η επίτροπος της ΕΕ Κυριακίδου, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Κοντοζαμάνης, ο περιφερειάρχης , ο δήμαρχος, αρκετοί ιεράρχες και τηλεσελέμπριτι. Οι ομιλίες αναφέρονται στην προάσπιση της πυρηνικής οικογένειας και την ανάδειξή της ως «προορισμό και ολοκλήρωση της ανθρώπινης φύσης» ενώ συγχρόνως υπάρχει διάχυτη προπαγάνδα υπέρ των Συμπράξεων Δημόσιου – Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) στην υγεία.
Το πνεύμα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» που διακατέχει ολόκληρο το συνέδριο θέτει ως πρωταρχικό καθήκον των γυναικών απέναντι στην κοινωνία, την θρησκεία και την πατρίδα τους να κάνουν οικογένεια και παιδιά -και μάλιστα πριν τα 40- αφού αυτό είναι που τις ολοκληρώνει ως ανθρώπους. Όλα τα υπόλοιπα στη ζωή τους είναι δευτερεύοντα μπροστά σε αυτό το «ιερό» καθήκον, καθώς ο ρόλος τους, αυτό που τους δίνει αξία ως γυναίκες είναι η μητρότητα. Η συζήτηση έρχεται ως συνέχεια της ανοιχτής αμφισβήτησης στο δικαίωμα στην άμβλωση. «Παιδιά, κουζίνα, εκκλησία»: τα τρία Κ (Kinder, Kuche, Kirche) για τους εθνικοσοσιαλιστές ήταν ο προορισμός της γυναίκας. Όλη η προσωπικότητά τους θα πρέπει να καθυποτάσσεται στο καθήκον τους για την προάσπιση της πυρηνικής οικογένειας και για την τόνωση του ελληνικού έθνους.
Την ίδια ώρα που μας λένε να γεννήσουμε, τόσες και τόσες γυναίκες αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες με την ανατροφή των παιδιών, στερούνται γονικές άδειες ανατροφής ή απολύονται όταν τις ζητούν (χαρακτηριστικό παράδειγμα η απόλυση της γαστρεντερολόγου του Γ.Ν.Χατζηκώστα Β.Τσακτσίρα), δεν προσλαμβάνονται σε δουλειές όταν ανήκουν σε αναπαραγωγική ηλικία, απολύονται όταν μένουν έγκυες.
Είναι ξεκάθαρο ότι οι σκοταδιστικές αυτές απόψεις που διατυπώνονται στο πρόγραμμα του «συνεδρίου» πάνε χέρι-χέρι με τη σεξιστική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ και της άρχουσας τάξης. Στις 20/5 πέρασαν το νόμο Τσιάρα για την υποχρεωτική συνεπιμέλεια, που επί της ουσίας κινείται στην ίδια καταπιεστική για τις γυναίκες κατεύθυνση της προάσπισης της πυρηνικής οικογένειας με κάθε κόστος γι΄αυτές και για τα παιδιά, ακόμα και με το κόστος της ψυχολογικής και σωματικής κακοποίησής τους. Ακόμα, με το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο του Χατζηδάκη το οποίο δήθεν έχει και διατάξεις που ευνοούν τις γυναίκες, διευρύνεται η επισφάλεια και οι ελαστικές σχέσεις εργασίας.
Αναφερόμενοι στο δημογραφικό, βρίσκουν απλώς μια αφορμή να σπείρουν τον εθνικισμό. Θέλουν περισσότερες γέννες μεν, αλλά τα παιδιά να είναι ελληνόπουλα, για να αποκτήσει σφρίγος το έθνος. Την ίδια ώρα προχωρούν σε μαζικές απελάσεις προσφύγων και τσακίζουν το δικαίωμα στην απόκτηση ιθαγένειας.
Να ακυρωθεί το συνέδριο της Γόνιμης Ντροπής
Κάτω τα χέρια από τα δικαιώματα των γυναικών, των ΛΟΑΤΚΙ, των παιδιών



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

1η Μάη -Δεν είναι αργία ,είναι απεργία. Οι αγώνες δεν μπαίνουν σε καραντίνα

Μπετόβεν: Άνθρωπος , συνθέτης και επαναστατης (Μέρος Α)

Η προβληματική στάση της ΠΚΣ στον αγώνα για στήριξη του ΕΣΥ