20 Μάρτη διαδηλώνουμε ενάντια στον ρατσισμό και τον φασισμό

 Στις 20 Μάρτη διαδηλώνουμε όλες και όλοι ενάντια σε κάθε μορφή κοινωνικής ,φυλετικής διάκρισης ,καθώς και ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης που τις γεννά. Διαδηλώνουμε ενάντια στα στρατόπεδα συγκέντρωσης είτε αφορούν κλειστές είτε αφορούν ανοιχτές δομές. Ο εγκλεισμός σε στρατόπεδα συγκέντρωσης αποτελεί ένα διαρκές έγκλημα ,μία πολιτική καταδίκης χιλιάδων ανθρώπων στην εξαθλίωση ,την ταπείνωση και τον θάνατο. Εν μέσω πανδημίας και στα πλαίσια της κοινωνικής αποστασιοποίησης η κυβέρνηση βρήκε ευκαιρία να εντείνει τον αποκλεισμό των προσφύγων από την κοινωνία. Οι παράνομες επαναπροωθήσεις και οι δολοφονίες στο Αιγαίο συνδυάζονται έτσι με τη αυστηροποίηση της διαδικασίας παροχής ασύλου ,τις εκατοντάδες εξώσεις προσφύγων από δομές φιλοξενίας ,τον αποκλεισμό των προσφυγόπουλων από τα σχολεία , την ενθάρρυνση ακροδεξιών και φασιστικών συμμοριών. Το παρατεταμένο lockdown φέρνει τους πρόσφυγες αντιμέτωπους καθημερινά με τον ίο στα στρατόπεδα συγκέντρωσης ,όπου διαμένουν χιλιάδες άνθρωποι χωρίς στοιχειώδεις συνθήκες υγιεινής ή ακόμα και νερό .Όλα αυτά σε συνδυασμό με τις εικόνες των πλημμυρισμένων camps λόγω της κακοκαιρίας καθώς και με τις δεκάδες αυτοκτονίες και θανάτους προσφυγισσών επιβεβαιώνουν όλους όσους μιλούν για κράτος εξαίρεσης και πολιτικές εξόντωσης.

 Διαδηλώνουμε ακόμη απαιτώντας να κλείσουν οι <<εκκρεμότητες>> της καταδίκης της Χρυσής Αυγής. Οι χρυσαυγίτες Παππάς, Λαγός παραμένουν εκτός φυλακής και ήδη έχουμε την πρώτη αποφυλάκιση του χρυσαυγίτη Παπαβασιλείου. Δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι διατηρούν τις θέσεις τους ενώ καμία πρωτοβουλία αποζημίωσης των θυμάτων και των οικογενειών τους δεν έχει ληφθεί . Το αντιφασιστικό κίνημα που τσάκισε την ΧΑ μέσα και έξω από το δικαστήριο πρέπει να βαθύνει τις σχέσεις αλληλεγγύης με τους μετανάστες. Έχουμε να αντιπαρατεθούμε με τον θεσμικό ρατσισμό των στρατοπέδων συγκέντρωσης , τις ακροδεξιές πρακτικές κατοίκων στα νησιά και τον Έβρο , την πολιτική της Ευρώπης φρούριο . Πρέπει να παραμένουμε σε επαγρύπνηση ενάντια σε κάθε προσπάθεια της αστικής τάξης να δημιουργεί φασιστικές ομάδες-εφεδρείες. 

Στις 20 Μάρτη διαδηλώνουμε επίσης ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που εκτρέπουν χιλιάδες ανθρώπους στην μετανάστευση και την εξαθλίωση. Στο κυνήγι καπιταλιστικής κερδοφορίας εντάσσεται και η ελληνική αστική τάξη μέσω του ανταγωνισμού με την Τουρκία για τις ΑΟΖ και τις σφαίρες επιρροής. Στα πλαίσια του ανταγωνισμού των δύο χωρών το προσφυγικό ζήτημα αποκτά χαρακτηριστικά θανατοπολιτικής . Με λίγα λόγια οι ανθρώπινες ζωές γίνονται έρμαια εγκληματικών σχεδιασμών των δύο αστικών τάξεων. Δεν ξεχνάμε το αντιπροσφυγικό μένος του άξιου δεσμοφύλακα της ΕΕ Μητσοτάκη με τον αποκλεισμό δεκάδων χιλιάδων προσφύγων στα ελληνικά σύνορα πέρυσι αλλά και του προκατόχου του Τσίπρα με την υπογραφή της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας. Δεν ξεχνάμε ότι η Ελλάδα είναι συνυπεύθυνη μαζί με ΕΕ,ΗΠΑ ,Ρωσία για τα προσφυγικά κύματα , κύρια υπεύθυνη για τις βάρβαρες πολιτικές των κλειστών συνόρων , των στρατοπέδων συγκέντρωσης, των αναποδογυρισμένων βαρκών από το Λιμενικό στο Αιγαίο , της βίαιης καταστολής και των επαναπροωθήσεων στην γείτονα χώρα. 

Η κυβέρνηση καθημερινά αποδεικνύει τον αυτοεγκλωβισμό της σε πρακτικές αυταρχισμού απέναντι και σε άλλα κομμάτια της κοινωνίας . Ανίκανη να βρει λύσεις που θα κινήσουν την καπιταλιστική οικονομία εν μέσω κρίσης(όπως και όλες οι κυβερνήσεις διεθνώς) ,επενδύει στην καταστολή. Η άκαμπτη στάση της απέναντι στον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα , η βίαιη εκκένωση της κατάληψης της πρυτανείας του ΑΠΘ ,η επίθεση στις διαδηλώσεις και η διαρκής κινητοποίηση των δολοφονικών φαλάγγων ΜΑΤ και ΟΠΚΕ ,δείχνουν τον φόβο της αστικής τάξης μπροστά στο κύμα οργής των εργαζομένων και της νεολαίας. Ταυτόχρονα όμως θέτει επι τάπητος από την δική μας πλευρά την αναγκαιότητα σύνδεσης όλων των αιτημάτων των καταπιεσμένων ομάδων. Η αλληλεγγύη στους μετανάστες δεν αποτελεί ηθικό καθήκον μας ,αλλά είναι μέτρο αυτοάμυνας απέναντι στην τάξη των καπιταλιστών, . Οι διεκδικήσεις των προσφύγων για χαρτιά ,ανοιχτά σύνορα και ενσωμάτωσης τους στον κοινωνικό ιστό μας αφορούν όλους. 

Η επόμενη περίοδος με σημείο τομής την διαδήλωση του Σαββάτου 20 Μάρτη πρέπει να βρει το αντιρατσιστικό κίνημα σε θέση ανασυγκρότησης και εμβάθυνσης. Ως φοιτητές χρειάζεται να συνδέσουμε την εκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης με την προσπάθεια επιβολής μίας αποστεωμένης πραγματικότητας στην οποία δεν χωρά το διαφορετικό. Κόντρα στο πανεπιστήμιο του αυταρχισμού έχουμε να διεκδικήσουμε το πανεπιστήμιο που αγκαλιάζει τους αγώνες των μεταναστών και όλων των καταπιεσμένων. Να ταχθούμε απέναντι στις λογικές διαχωρισμού των αγώνων ,ο οποίος βοηθά την πολυδιάσπαση και την ατομικοποίηση που προωθεί το σύστημα για τον αφοπλισμό της εργατικής τάξης και της νεολαίας .Να ταχθούμε απέναντι στο κράτος εξαίρεσης , τον μιλιταρισμό , την ισλαμοφοβία και το σύστημα που τα γεννά. 

-Ανοιχτά σύνορα για πρόσφυγες και μετανάστες

 - Έξω η Frontex και το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο.

 - Νομιμοποίηση όλων των μεταναστ(ρι)ών. Να κλείσουν τα hot-spot. Να δοθούν πλήρη κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα και ένταξη σε όλες τις δομές υγείας, παιδείας και πρόνοιας. 

-Να ακυρωθούν όλες οι απελάσεις . 

-Όχι στους πολεμικούς εξοπλισμούς-Όχι στον αντιδραστικό ανταγωνισμό των αστικών τάξεων Ελλάδας και Τουρκίας- Καμία συμμετοχή σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις- Έξω από το ΝΑΤΟ 

-Ούτε σπιθαμή χώρου στους φασίστες 

Όλες και Όλοι το Σάββατο 20/3 12μμ στην Περιφέρεια



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

1η Μάη -Δεν είναι αργία ,είναι απεργία. Οι αγώνες δεν μπαίνουν σε καραντίνα

Μπετόβεν: Άνθρωπος , συνθέτης και επαναστατης (Μέρος Α)

Η προβληματική στάση της ΠΚΣ στον αγώνα για στήριξη του ΕΣΥ