Σχόλιο για τη συνεδρίαση του ΔΣ του ΦΣ Ιατρικής στις 21/09


Πραγματοποιήθηκε σήμερα με την απουσία της ΔΑΠ, Σάββατο 21/09 συνεδρίαση με κύριο θέμα τη συμμετοχή του Συλλόγου στην απεργία που έχει κηρυχθεί για την Τρίτη 24 Σεπτέμβρη, για την οποία είχε ήδη παρθεί απόφαση από ΔΣ από απόσταση(!). Από τη μεριά μας έγινε προσπάθεια για συνδιαμόρφωση ψηφίσματος με την ΠΚΣ με την απαραίτητη προϋπόθεση ότι ο Σύλλογος θα απαιτεί την αναβολή της εξεταστικής διαδικασίας τουλάχιστον μέχρι το μεσημέρι για να διασφαλιστεί η συμμετοχή των φοιτητών που επιθυμούν στην απεργιακή συγκέντρωση το πρωί. Σημαντική διαφωνία υπήρξε ως προς το ζήτημα της συμμετοχής του συλλόγου στο μπλοκ του Μέτωπου Αγώνα Σπουδαστών, καθώς διαφωνούμε με τη θέση της ηγεσίας του Εργατικού Κέντρου ,την οποία προφανώς συμμερίζεται η ΠΚΣ και το ΜΑΣ , για αποκλεισμό των υπόλοιπων οργανώσεων της αριστεράς και οποιουδήποτε σωματείου,συλλόγου ή συνδικαλιστικού φορέα δεν συντάσσεται με το ΠΑΜΕ από τις συγκεντρώσεις. Διαφωνούμε ανοιχτά με την συμμετοχή του Συλλόγου σε μπλοκ που αντιμετωπίζει τους υπόλοιπους απεργούς με αλυσίδες για την προστασία της «ταξικότητας» της διαδήλωσης.
Όσον αφορά την αναβολή των μαθημάτων ,τη θεωρούμε αναγκαία για να υπάρξει όσο το δυνατότερο μεγαλύτερη συμμετοχή τόσο από τους φοιτητές όσο και από το διοικητικό προσωπικό. Παρά τη συμφωνία της ΠΚΣ ότι είναι σημαντικό, στην τελική δεν δηλώθηκε ρητά στο ψήφισμα της ότι απαιτεί την αναβολή της εξέτασης τόσο την Τρίτη όσο και τη Δευτέρα που καλούν σε κινητοποίηση στην Πρυτανεία για τις εστίες. Αρκεί για αυτήν να πάει η απόφαση του ΔΣ στην γραμματεία για να υπάρξει ενημέρωση και πιθανή συγκατάθεση από τους υπεύθυνους καθηγητές.
Λαμβάνοντας υπόψιν τα παραπάνω, θεωρούμε ότι η ΠΚΣ κινήθηκε εκ του ασφαλούς πατώντας πάνω στην ήδη αποφασισμένη συμμετοχή του Συλλόγου στην απεργία. Μια συμμετοχή που είχε αρχικά αποφασιστεί ως μέρος ψηφίσματος για τις εστίες, σε ΔΣ που έκριναν ότι έπρεπε να πραγματοποιηθεί άμεσα μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας ή email με τις ψήφους της ΔΑΠ. Θεωρούμε την όλη αυτή στάση της ΠΚΣ προβληματική ,που αντί να στραφεί στην υπόλοιπη αριστερά για την οργάνωση της απεργίας, απλά αρκέστηκε στις ψήφους της ΔΑΠ.
Από την πλευρά μας, κρίνουμε αναγκαία την οργάνωση της απεργίας καθώς και των επόμενων μαχών που ανοίγονται μπροστά μας για να μπλοκάρουμε τα σχέδια της ΝΔ με συνελέυσεις,απεργίες, καταλήψεις. Η απάντηση θα δοθεί στους δρόμους μαζί με όλους τους φοιτητές και τις φοιτήτριες και όχι με μια υπογραφή σε ένα πανί.
Καλούμε όλους τους φοιτητές και τους εκπροσώπους του ΜΑΣ την Τρίτη στις 8 το πρωί στην Σχολή για να απαιτήσουμε την αναβολή της εξέτασης των μαθημάτων.

ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ στην απεργιακή διαδήλωση την Τρίτη 24/09, 10πμ στο Εργατικό Κέντρο

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

1η Μάη -Δεν είναι αργία ,είναι απεργία. Οι αγώνες δεν μπαίνουν σε καραντίνα

Μπετόβεν: Άνθρωπος , συνθέτης και επαναστατης (Μέρος Α)

Η προβληματική στάση της ΠΚΣ στον αγώνα για στήριξη του ΕΣΥ