Καταγγελία για το μάθημα της Γυναικολογίας


Μία μέρα πριν την εξέταση του πτυχιακού μαθήματος "Μαιευτική και Γυναικολογία"(28/06), βρεθήκαμε αντιμέτωποι με τους άγραφους κανόνες του μακρινού πλανήτη που στεγάζει το διδακτικό προσωπικό της κλινικής αυτής. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γραμματείας της Γυναικολογίας, οι φοιτητές/τριες που δεν έλαβαν μέρος στις γραπτές εξετάσεις αυτού του μαθήματος μέσα στη χρονιά, καθώς και αυτοί που έλαβαν μέρος ανεπιτυχώς, δεν έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε αυτές στα πλαίσια της εξεταστικής του εαρινού εξαμήνου. Ο λόγος; Το καθηγητικό προσωπικό αποφάσισε ότι δε θα πραγματοποιηθούν γραπτές εξετάσεις, γιατί...έτσι. Με αυτό τον τρόπο, παραβαίνει ακόμα και το στοιχειώδη κανονισμό που προβλέπει, ότι όποιος/α φοιτητής/τρια δεν εξεταστεί με την ομάδα της κλινικής άσκησης, έχει το δικαίωμα συμμετοχής στις εξετάσεις του Ιουνίου.
Η πρακτική αυτή, βέβαια, δεν αποτελεί κεραυνό εν αιθρία. Έρχεται σαν συνέχεια των μαζικών κοψιμάτων τη φετινή χρονιά, μαζί με τις εξουσιαστικές λογικές των μελών ΔΕΠ, που μας θέλουν στρατιωτάκια καθημερινά από τις 9 ως τις 2 στην κλινική, χωρίς να παραδίδονται μαθήματα και χωρίς να επιτελείται κάποιο ουσιαστικό εκπαιδευτικό έργο, με τον μπαμπούλα των απουσιών και του κοψίματος. Κλίμα που πασπαλίζεται από συνεχείς προσβολές προς τους/τις φοιτητές/τριες, προβολή πάνω μας του όποιου ακαδημαϊκού ή άλλου είδους ανταγωνισμού μεταξύ των μελών ΔΕΠ, για να μη μιλήσουμε για τις ρατσιστικές και σεξιστικές τοποθετήσεις που γινόμαστε διαρκώς ακροατές/τριες.
Από την πλευρά μας, διεκδικούμε την εξέταση κάθε φοιτητή/τρια οποτεδήποτε και όσες φορές αυτός/ή το θέλει κατά τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους. Οι τακτικές αυτές, μαζί με τον ισχύοντα κανονισμό για το δικαίωμα συμμετοχής στις εξετάσεις, το μόνο που καταφέρνει είναι να εντείνει την εντατικοποίηση και να βάζει τους/τις φοιτητές/τριες σε ένα αγώνα δρόμου, αναγκάζοντάς τους/τες να αφήνουν στην άκρη τις δικές τους επιθυμίες, ενδιαφέροντα, προβλήματα προκειμένου να ανταποκριθούν στις παράλογες απαιτήσεις του εκάστοτε ακαδημαϊκού. Αναγνωρίζοντας το ακαδημαϊκό στρώμα ως όχι a priori εχθρικό (αλλά ούτε και απαραίτητα φιλικό) προς το φοιτητικό σώμα, καλούμε τα μέλη ΔΕΠ να πάρουν θέση ενάντια στις καταχρηστικές πρακτικές. Συνεχίζουμε να οραματιζόμαστε και να παλεύουμε για ένα Πανεπιστήμιο από εμάς για εμάς και για την κοινωνία, με φοιτητικό-εργατικό έλεγχο που δε θα αφήνει χώρο στην αυθαιρεσία.

ΑΥΡΙΟ(01/07) ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΙΣ 10ΠΜ ΣΤΗΝ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

1η Μάη -Δεν είναι αργία ,είναι απεργία. Οι αγώνες δεν μπαίνουν σε καραντίνα

Μπετόβεν: Άνθρωπος , συνθέτης και επαναστατης (Μέρος Α)

Η προβληματική στάση της ΠΚΣ στον αγώνα για στήριξη του ΕΣΥ