Αλληλεγγύη στους αντιφασίστες συλληφθέντες της 21ης Φλεβάρη

Καταγγέλλουμε την αστυνομική βία και τον ξυλοδαρμό αντιφασιστών διαδηλωτών

Την Τρίτη 21/2, ανήμερα της εθνικής απελευθέρωσης των Ιωαννίνων, αντιφασίστριες/-στες πραγματοποίησαν παρέμβαση στο σημείο κατάθεσης στεφάνων, όπου βρίσκονταν ομάδα φασιστών της Χ.Α. με επικεφαλή τον βουλευτή τους Χρήστο Παππά.
 Η αστυνομία όντας σε πλήρη σύμπλευση με τη ναζιστική οργάνωση, με τους εκπροσώπους της κυβέρνησης και τις τοπικές αρχές να έχουν αγκαλιάσει τους φασίστες στα πλαίσια της εθνικιστικής φιέστας , αντιμετώπισε τους διαδηλωτές με άγριο ξυλοδαρμό. Κατά τη διάρκεια της βίαιης καταστολής, έγιναν πέντε προσαγωγές, οι τέσσερις από τις οποίες κατέληξαν σε συλλήψεις.  Ένας εξ αυτών μάλιστα, τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με καθυστέρηση δύο ωρών όπου και κρατήθηκε για νοσηλεία λόγω της κρίσιμης κατάστασης του.
Το τελευταίο καιρό, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εντελώς απροκάλυπτα, υποθάλπει και προσπαθεί να ξεπλύνει τη δράση της ναζιστικής οργάνωσης, με τους υπουργούς της είτε να ποζάρουν μαζί με υπόδικους ναζί στο Καστελόριζο είτε να επιστρατεύουν τα ΜΑΤ για να προστατέψουν τους φασίστες, όπως έγινε στο Ωραιόκαστρο. Αξιοποιώντας την κρατική βία και τη καταστολή προσπαθούν να θέσουν την εγκληματική οργάνωση στο τόξο της “δημοκρατικής νομιμότητας” δίνοντάς της τη δυνατότητα να συνεχίσει ανενόχλητη τη φασιστική της δράση.
Το συγκεκριμένο περιστατικό στα Ιωάννινα δεν είναι ούτε μεμονωμένο, ούτε τυχαίο. Το τελευταίο καιρό, όλο και πιο συχνά, η κυβέρνηση επιστρατεύει τις δυνάμεις καταστολής για την τρομοκράτηση αγωνιστών και κινημάτων, με τελικό στόχο να φοβηθούν και να σταματήσουν να αντιμάχονται τους φασίστες, την οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση, την ανεργία και την φτώχεια, τον πόλεμο και τον ρατσισμό.

Απαιτούμε την παύση κάθε δίωξης των συλληφθέντων.
Να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες.                
BcaAxX8zi.png




ΣΧΗΜΑΤΑ ΕΑΑΚ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

1η Μάη -Δεν είναι αργία ,είναι απεργία. Οι αγώνες δεν μπαίνουν σε καραντίνα

Μπετόβεν: Άνθρωπος , συνθέτης και επαναστατης (Μέρος Α)

Η καταστροφή που μας απειλεί και πώς πρέπει να την καταπολεμήσουμε