Κυριακή, 2 Νοεμβρίου 2014

ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΣΧΗΜΑΤΟΣ RESISTANCE EAAK ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝ.ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 30/10

ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΣΧΗΜΑΤΟΣ RESISTANCE EAAK ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝ.ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 30/10

Ο πανικός που επικράτησε στις αγορές λίγες ημέρες μετά τη ψήφο εμπιστοσύνης που πήρε η πολιτικά χρεοκοπημένη συγκυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου, η παγκόσμια επιδείνωση της οικονομικής κρίσης ,παρά τις προσδοκίες των αφεντικών πως θα έχουμε ανάκαμψη, μετατρέπουν τις υποσχέσεις για το “τέλος των μνημονίων” και του “success story” σε τεράστια κοροϊδία.Ο Σαμαράς όταν ζητούσε τη ψήφο εμπιστοσύνης ουσιαστικά ομολόγησε πως η διαχείριση της κρίσης κάτω από την εποπτεία της Τρόικας δεν είναι πολιτικά βιώσιμη, και η λύση θα έρχονταν αν βγούμε στις αγορές και αυτή τη στρατηγική έξοδο θα οργάνωνε με την παράταση ζωής που πήρε από ένα κοινοβούλιο που δεν ανταποκρίνεται σε καμία περίπτωση σε αυτό που ζητά η πλειοψηφία του κόσμου. Παρ'όλο που το σχέδιο τους αποδείχθηκε φούσκα και η συγκυβέρνηση τους παραπαίει, προσπαθούν σε όσο χρόνο τους απομένει να περάσουν νέα μνημόνια, να ολοκληρώσουν τις δεσμεύσεις με τη Τρόικα που σημαίνουν απολύσεις- ιδιωτικοποιήσεις(υγεία-παιδεία-δήμοι κλπ), ένα προύπολογισμό σφαγείο, μια σειρά από επιθέσεις στην εργατική τάξη και τη νεολαία, να κλιμακώσουν τη ρατσιστική πολιτική και να χωθούν ακόμα περισσότερο στο πόλεμο που έχει ξεκινήσει στη Μέση Ανατολή.
            Η κυβέρνση και τα αφεντικά δε διστάζουν να τσακίσουν την υγεία- τη παιδεία και τα δημόσια αγαθά για να χαρίζουν δισεκατομμύρια στους τραπεζίτες και να μας φορτώνουν εμάς τα σπασμένα της κρίσης τους. Οι σχολές δε μπορούν να λειτουργήσουν κάτω από τους πετσοκομμένους προϋπολογισμούς, τις ελλείψεις προσωπικού, τις απολύσεις των διοικητικών υπαλλήλων που γίνονται σε συμφωνία με τη Τρόικα. Η προσπάθεια να διαγράψουν 180.000 φοιτητές, τα βιβλία που έχουν σταματήσει να χορηγούνται, τα κονδύλια που έχουν μειωθεί δραματικά για τη σίτηση και τη στέγαση πάνε να ανοίξουν το δρόμο για ένα πανεπιστήμιο με ολοένα και περισσότερους ταξικούς φραγμούς. Ταυτόχρονα, μέσω των οργανισμών και των συμβουλίων διοίκησης θέλουν να ανοίξουν τη πόρτα στην ιδιωτικοποίηση των σχολών μας, ενώ ήδη σε διάφορες σχολές προσπαθούν να καταργήσουν το άσυλο προσλαμβάνοντας σεκιουριτάδες με αλεξίσφαιρα στο ρόλο της “πανεπιστημιακής αστυνομίας”. Το πανεπιστήμιο του μνημονίου σημαίνει ένα πανεπιστήμιο για τις ανάγκες των ιδιωτών και όχι για τις ανάγκες μας.
Ήδη όλο αυτό το διάστημα σε πολλές σχολές σε όλη τη χώρα έχουν ξεκινήσει καταλήψεις σχολών, κινητοποιήσεις και καταλήψεις σε πρυτανείες, πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια μαζί με τους διοικητικούς υπαλλήλους, καθώς και με καθηγητές και μαθητές των σχολείων πο και αυτοί οργανώνουν καταλήψεις ενάντια στο “Νέο Λύκειο”. Η κυβέρνηση απέναντι σε όλα αυτά απαντά με καταστολή, με ΜΑΤ και χημικά, ενώ συμπαραστάτες σε αυτή τη προσπάθεια είναι και διάφοροι πρυτάνεις. Χαρακτηριστικό είναι το τι έγινε στο ΕΚΠΑ, που ο Φορτσάκης κάτω από το φόβο πως οι φοιτητές θα κάνουν κατάληψη στη πρυτανεία έφτασε να τη κλειδώνει και τους εργαζόμενους μαζί.Τελικά οι φοιτητές και οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε κατάληψη της πρυτανείας και κοινή συνέλευση για να οργανώσουν τα επόμενα βήματα.
            Για να απαντήσουμε απέναντι στη διάλυση της παιδείας χρειάζεται να συντονίσουμε τα βήματα μας φοιτητές- διοικητικοί- καθηγητές καθώς και να ανοίξουμε ένα μέτωπο μαζί και με τις υπόλοιπες βαθμίδες που πλείτονται. Χρειάζεται οι φοιτητικοί σύλλογοι να κλιμακωσουν με καταλήψεις πλάι στις απεργίες των εργαζόμενων, μαζί με τους μαθητές και τους δασκάλους. Η κυβέρνηση φοβάται το τι θα σήμαινε για αυτή την ώρα που είναι πιο απομονωμένη από ποτέ ένα κίνημα καταλήψεων και απεργιών την ώρα που πρέπει να υλοποιήσει τις συμφωνίες της με τη Τρόικα που τόσο καιρό δεν έχει καταφέρει. Πρώτος σταθμός είναι η Πέμπτη 6 Νοέμβρη που μια σειρά από συλλόγους οργανώνουν μεγάλα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια και καταλήψεις γύρω από αυτή την ημερομηνία. Το μήνυμα που έχουμε να στείλουμε είναι σαφές να διαγραφεί το χρέος και όχι η παιδεία στο βωμό του.
            Εκτός όμως από την αποπληρωμή των χρεών η κυβέρνηση επιλέγει να δώσει δισεκατομμύρια για να συμμετάσχει στο πόλεμο στη Μέση Ανατολή. Την ώρα που μας λένε πως δεν υπάρχουν λεφτά για τη παιδεία και τους μισθούς επιλέγουν να τα δώσουν για τις βόμβες και το ΝΑΤΟ , για τη συμμετοχή σ'ένα πόλεμο που σα στόχο έχει να εξασφαλίσει την υπεροχή και τον έλεγχο του δυτικού καπιταλισμού στη περιοχή. Ο Σαμαράς έχει παραχωρήσει τη βάση στη Σούδα για τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη που φεύγουν για το Ιράκ και συζητάει να παραχωρήσει και αυτή στο Καστέλι.Ταυτόχρονα προωθεί συστηματικά τη συνεργασία με το Ισραήλ και τη Κύπρο, έναν αντιδραστικό άξονα που οξύνει τους ανταγωνισμούς με τη Τουρκία. Η κρίση του καπιταλισμού οξύνει τους ανταγωνισμούς μεταξύ των κρατών και η κυβέρνηση μας τρέχει να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της ελληνικής άρχουσας τάξης.Είναι αναγκαίο να μπουν και αυτά τα αιτήματα στη πάλη μας και να καθορίσουμε πως θα σταματήσει η εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτή την εξόρμηση, συγκροτώντας ένα δυνατό αντιπολεμικό κίνημα.
Η ισλαμοφοβική εκστρατεία που έχουν ξεκινήσει ΗΠΑ και ΕΕ για να δικαιολογήσουν το πόλεμο στη Μέση Ανατολή που παρουσιάζουν κάθε μουσουλμάνο ως Ισλαμιστή τρομοκράτη έρχεται να κλιμακώσει τη ρατσιστική πολιτική των κυβερνήσεων και να ανοίξει το δρόμο για την άνοδο των ρατσιστικών- ισλαμοφοβικών και ναζιστικών οργανώσεων σε όλη την Ευρώπη. Η ισλαμοφοβία αποτελεί το πιο σύγχρονο πρόσωπο του ρατσισμού, χρησιμοποιείται για να δαιμονοποιήσει τους μετανάστες και να διασπάσει τη τάξη. Απ'τη μεριά μας χρειάζεται να διεκδικήσουμε πως τα σύνορα μας πρέπει να είναι ανοιχτά για όλους τους πρόσφυγες που φεύγουν για να γλιτώσουν από τη φρίκη του πολέμου, καθώς και τη νομιμοποίηση των μεταναστών. Οι εργάτες από τη Μανωλάδα που παλεύουν να πάρουν χαρτιά δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα από τις καθαρίστριες του υπ.οκ που παλεύουν για να πάρουν πίσω τη δουλειά τους.
Ταυτόχρονα συνεχίζουμε να παλεύουμε ενάντια στους νεοναζί της ΧΑ.Την ώρα που η κυβέρνηση θέλει να ρίξει στα μαλακά τους δολοφόνους του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν το αντιφασιστικό κίνημα χρειάζεται να κλιμακώσει τη δράση του για να μη τους αφήσει χώρο πουθενά. Η κυβέρνηση καθυστερεί να ορίσει ημερομηνία για τη δίκη, ενώ  θέλει να τροποποιήσει τον ποινικό κώδικα δίνοντας απροκάλυπτη βοήθεια στη Χρυσή Αυγή ανοίγοντας το δρόμο για την αποφυλάκισή των στελεχών της, καθώς πλέον προυπόθεση για να τιμωρηθούν σε βαθμό κακουργήματος για την ίδρυση και λειτουργία εγκληματικής οργάνωσης θα είναι η επίτευξη οικονομικού οφέλους από τη διαδικασία αυτή.Για εμάς το ζήτημα του φασισμού δε θα λυθεί από καμία κυβέρνηση. Όσο ''αντιφασίστας'' και να δηλώνει ο Σαμαράς περνώντας δήθεν αντιρατσιστικά νομοσχέδια, δεν έχουμε καμία αυταπάτη για το τι μπορεί να κάνει μία κυβέρνηση που προκλητικά αθωώνει τα αφεντικά-δολοφόνους στη Μανωλάδα, που αφήνει ελεύθερους τους νεοναζί Ματθαιόπουλο και Σκορδέλη, που πνίγει μετανάστες στα σύνορα με τη FRONTEX και ανοίγει στρατόπεδα συγκέντρωσης. Η μοναδική λύση είναι ένα μαζικό αντιφασιστικό κίνημα συνδεδεμένο με την εργατική τάξη που θα παλεύει με αντιρατσιστικά και αντιφασιστικά αιτήματα και θα τσακίζει τους φασίστες όπου και να εμφανίζονται, σε γειτονιές, σε σωματεία, σε σχολές και σε σχολεία όπως έγινε και με τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις στην επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. Ήδη μετράμε νίκες αφού τη βδομάδα που πέρασε κάτω από τη πίεση του αντιφασιστικού κινήματος έκλεισαν τα γραφεία της ΧΑ στην Άμφισσα και το Μαρούσι.
             Οι φοιτητές μαζί με τους εργάτες έχουν τη δυνατότητα να απαντήσουν σε όλες τις επιθέσεις των μνημονίων, της φτώχειας, των πολέμων, του ρατσισμού και της φασιστικής απειλής. Η απάντηση που έχουμε να δώσουμε είναι η κλιμάκωση του κινήματος. Για να σώσουμε τις σχολές μας χρειάζεται να προχωρήσουμε σε καταλήψεις και απεργίες, και να συντονιστούμε με όλα τα κομμάτια που παλεύουν. Από τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, μέχρι την ΕΡΤ που ένα χρόνο μετά την εισβολή των ΜΑΤ στο ραδιομέγαρο οργανώνει μεγάλο συλλαλητήριο ενάντια στις απολύσεις και τα κλεισίματα. Η εναλλακτική που έχουμε να οργανώσουμε είναι να επιβάλλουμε τη διαγραφή του χρέους, να βγούμε από την ΕΕ του πολέμου και του ρατσισμού. Η κρατικοποίηση των τραπεζών κάτω από εργατικό έλεγχο μπορεί να διασφαλίσει πως τα λεφτά θα πηγαίνουν για τις ανάγκες μας και όχι για τα κέρδη των καπιταλιστών. Παλεύουμε για να πανεπιστήμιο που δεν θα αποφασίζουν οι μάνατζερ και τα συμβούλια διοίκησης, αλλά που θα λειτουργεί κάτω από τον έλεγχο των φοιτητών και των εργαζόμενων.
Σε αυτές τις συνθήκες δε μπορούμε να κρατάμε στάση αναμονής. Χρειάεται να κλιμακώσουμε εδώ και τώρα για να ρίξουμε αυτή τη κυβέρνηση και ταυτόχρονα χρειάζεται να οργανώσουμε τη συνολική ανατροπή αυτού του συστήματος που γεννά τη φτώχεια, το πόλεμο και το ρατσισμό.
    
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ:
      
Ø     ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΥ ΤΩΝ ΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ  ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ
Ø     ΕΝΙΑΙΑ ΠΤΥΧΙΑ, ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ECTS, ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ  ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ. ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΜΑΣ ΜΟΝΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ  ΔΟΥΛΕΙΑ.
Ø     ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΝΟΜΟΣ Διαμαντοπουλου. ΔΩΡΕΑΝ ΣΙΤΙΣΗ, ΣΤΕΓΑΣΗ, ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ, για όλους τους φοιτητές.
Ø     ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ. ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ. ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΧΡΕΟΥΣ. ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ Ε.Ε. ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ, ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΔΝΤ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΤ
Ø     ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ-ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΣΥΛΟΥ, ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ.
Ø     ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΛΗΨΗ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ – ΑΝΟΙΓΜΑ ΝΕΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ – ΠΛΗΡΗΣ, ΔΩΡΕΑΝ, ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΥΨΗΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ (ασφαλισμένους και ανασφάλιστους), κατάργηση του 5εύρου στα νοσοκομεία.
Ø     ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ, 35ωρο–5μερο–7ωρο. Επίδομα ανεργίας ίσο με το βασικό μισθό.
Ø     ΚατΑργηση της δρΑσης κΑθε λογΗς εργολΑβων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Μονιμοποίηση συμβασιούχων που εργάζονται υπό αυτό το καθεστώς
Ø     ΚαμΙα επιχειρηματικΗ δραστηριΟτητα μΕσα στα πανεπιστΗμια.
Ø     κατΑργηση του τρομονΟμου
Ø     κρατικοποιηση των τραπεζων κατω απο εργατικο ελεγχο
Ø     νομιμοποιηση των μεταναστων
Ø     να σταματησουν οι ιμπεριαλιστικεσ επεμβασεισ και η εμπλοκη της ελλαδασ σε αυτές
Ø     να τσακισουμε το φασισμο

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ:

Ø     ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΚΑΙ ΠΕΜΠΤΗ 5 κ 6/11
Ø     ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 5/11 ΣΤΙΣ 11:00πμ.
Ø     ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΜΟΙΡΑΣΤΕΙ ΣΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΣΧΟΛΕΣ (ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΪ ΣΤΟΥΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ
Ø     ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΓΕΝΙΚΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 5/11 ΣΤΙΣ 15:00 ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ
Ø     ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24/10.
Ø     ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 6/11, ΣΤΙΣ 12μμ ΑΠΟ ΑΚΑΔΗΜΙΑ
Ø     ΝΕΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΦΙΓ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 11/11, ΣΤΙΣ 2μμ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ Α΄ ΕΤΟΥΣ
Ø     ΣΠΑΣΙΜΟ ΣΥΓΚΛΗΤΟΥ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΤΙΓΜΗ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ
Ν

ΝΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου