Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2013

ΚΑΛΕΣΜΑ Ε.Α.Α.Κ. ΙΟΝΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ 73η ΣΥΝΟΔΟ ΠΡΥΤΑΝΕΩΝ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

Στα μέσα του Αυγούστου, και λίγες μέρες πριν την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς μάθαμε για την πραγματοποίηση της 73ης Συνόδου Πρυτάνεων στο νησί των Φαιά­κων! Η σύ­νο­δος θα διεξαχθεί στις 28-31/08, με προεδρεύουσα τη γνωστή και μη εξαιρετέα Α.Σαλή-Παπα­σαλή, πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου. Σε γενικές γραμμές η πληροφόρηση είναι ελλιπής. Ακριβής τόπος και ώρα δεν είναι γνωστά στο «ευρύ κοινό», ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι ούτε η επί­σημη ιστοσελίδα της Συνόδου πρυτάνεων ούτε του Ιονίου Πανεπιστημίου κάνουν λόγο για το γεγονός. Όσον αφορά τη θεματολογία, η πληροφόρηση είναι εξίσου ανεπαρκής, με μοναδικό ίσως στοιχείο τ’ ότι θα συζητηθεί το θέμα της διαθεσιμότητας των διοικητικών υπαλλήλων. To όλο κλίμα μυστικότητας υποδεικνύει το σαθρό υπόβαθρο για τη φύση των αποφάσεων που ενδεχομένως να παρθούν, για άλλη μια φορά, σε βάρος της ακαδημαϊκής κοινότητας ενάντια στα συμφέροντα φοιτητών, καθηγητών, εργαζομένων.
Η περίοδος που θα πραγματοποιηθεί η Τακτική Σύνοδος Πρυτάνεων θεωρούμε πως δεν είναι καθόλου τυχαία. Βρίσκεται σε απόλυτη συνοχή με τον υπερβάλλοντα καλοκαιρινό ζήλο όλων τον καθεστωτικών οργάνων, ώστε να εφαρμοστούν όπως -όπως τα σχέδια τους με τις ελάχιστες δυνατές αντιδράσεις. Αυτό έγινε εμφανές από τις αρχές κιόλας του καλοκαιριού που διανύουμε, καθώς η κυβέρνηση-τσίρκο εξαπολύει συνεχείς επι­θέ­σεις, εκτός των άλλων, και στην εκπαίδευση σε όλες της τις βαθμίδες. Καθηγητές επιτάσσονται για μια απερ­γία που δεν έγινε ποτέ, εκπαιδευτικοί και διοικητικοί υπάλ-ληλοι απολύονται ή τίθενται σε διαθε­σιμότητα, σχολεία και σχολές κλείνουν. Όλο και πε-ρισσότερες οικογένειες μπαίνουν στη μαύρη λίστα της ανεργίας, τη στιγμή που όλο και λιγότεροι θα έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση. Ωστόσο, φαίνεται πως δεν τα έχουμε δει όλα ακόμα…
Τον τελευταίο χρόνο οι Σύνοδοι Πρυτάνεων έχουν κρατήσει μια στάση που υπό άλλες συνθήκες δεν θα περιμέναμε. ‘Έχουν πάρει κατά καιρούς αποφά­σεις στις οποίες καταδικάζουν πτυχές του νόμου Διαμαντο­πούλου-Αρβανιτόπουλου, στρέφονται ενάντια στη σύσταση και τη λειτουργία των Συμβουλίων Ιδρύματος, ενώ πολλές φορές δημο-σιεύουν υποστηρικτικές, τάχα, ανακοινώσεις για τους εκάστοτε πληττόμενους. Παρόλα αυτά, ο νόμος εφαρμόζεται για τα καλά, και οι όποιες εναντιώσεις τους ήταν στα χαρτιά και  φυσικά για να διασφαλίσουν τα συμφέροντα και τη θέση τους στη διοίκηση του Πανεπιστη­μίου έναντι του αντίπαλου δέους, αυτού των Συμβουλίων. Παράλληλα, τους τελευταίους μήνες γινόμαστε μάρτυρες πολλαπλών επεμβάσεων της αστυνομίας στο πανεπιστημιακό άσυλο και συλλήψεων φοι­τητών, με την ανοχή των πρυτανικών αρχών. Είναι λοιπόν σαφές πως ο ρόλος τους είναι να περάσουν τις όποιες καταστροφικές εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις από την πίσω πόρτα, να μειώσουν τυχόν αντιδράσεις, είτε είναι από φοιτητές, διοικητικούς υπαλλήλους ή καθη­γητές, και φυσικά να διατηρήσουν την εξουσία τους.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα καιροσκοπισμού αποτελεί η πρύτανης του Ιονίου Πα­νεπιστημίου, Σαλή-Παπασαλή η οποία προβαίνει σε κινήσεις εντυπωσιασμού, όπως η απόφαση για «Δωρεάν Ενδιαίτηση των Κυ­πρί­ων Φοιτητών» του Ι.Π. , τη στιγμή που τα κονδύλια για σίτιση-στέγαση μειώνονται δραματικά, σε σημείο που φοιτητές αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις σπουδές τους γιατί δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις βασικές τους ανάγκες. Ενώ, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως λίγους μήνες πριν η ίδια διέταξε και τη σύλληψη 28 φοιτητών μέσα από το κτήριο της Πρυτανείας. Η στάση της γίνεται κάθε φορά όλο και πιο προκλητική, καθώς αδια­φορεί επιδεικτικά για τα προβλήματα των φοιτητών και του συνόλου της ακαδημαϊκής κοινότητας. Ακολουθεί κατά γράμμα την πολιτική που χαράσσει η κυβέρνησή της (θυμίζουμε ότι πρόκειται για υποψήφια βουλευτή με τη Ν.Δ.) εφαρμόζοντας ένα-ένα τα αντιλαϊκά μέτρα που επιβάλλονται από Τρόικα-ΕΕ-ΔΝΤ και χρησιμοποιώντας δυνάμεις καταστολής όποτε θεωρεί ότι «απειλείται». Το γεγονός ότι αυτή η Σύνοδος Πρυτάνεων γίνεται υπό την προεδρεία της και μάλιστα στην Κέρκυρα δεν μπορεί παρά να εγείρει ερωτήματα για τη σκοπιμότητα της…
Ως Ε.Α.Α.Κ. Ιονίου Πανεπιστημίου θεωρούμε ότι πρέπει να δώσουμε το δικό μας στίγμα δυναμικά στην παρούσα Σύνοδο Πρυτάνεων. Καλούμε όλους τους φοιτητές του Ιονίου Πανεπιστημίου, τους φοιτητές σε πανελλαδικό επίπεδο, τους διοικητικούς υπαλλή­λους και το διδακτικό προσωπικό των Πανεπιστημίων σε συντονισμένη και μαζική παρέμβαση την ημέρα της Συνόδου προκειμένου να αναδείξουμε τα προβλήματα από τη βάση τους και να δώσουμε τη δική μας απάντηση στην επίθεση που δεχόμαστε. Γιατί η λύση δεν δίνεται μέσα από συνεδριάσεις «incognito» αλλά μέσα από ένα μαζικό πανεκπαιδευτικό μέτωπο ενάντια στην αισχρή αναδιάρθρωση που μας επιβάλλουν, σε συμπόρευση μαθητών, δασκάλων, καθηγητών, φοιτητών, εργαζομένων, ανέργων.
   ΣΤΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ
    ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΠΡΥΤΑΝΕΩΝ         

       ΕΝΙΑΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ

                  ΙΟΝΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

5 σχόλια:

 1. Σε ένα από τα μεγάλα ΑΕΙ που εδρεύει στην Αθήνα, έχουν γίνει τα τελευταία 13 χρόνια παράνομες προσλήψεις, με πλαστές προϋπηρεσίες, πλήθος συγγενών καθηγητών, υπάλληλων κ.λπ. Αυτές έγιναν από προϊστάμενους, διοικήσεις, κ.λπ. Πρόσφατα ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ότι, το συγκεκριμένο ΑΕΙ θα μπει στο πρόγραμμα διαθεσιμότητας υπαλλήλων!! Τα μέλη της οικογενειοκρατίας αποτελούν την μεγάλη πλειοψηφία. Εκλέγουν υπηρεσιακά συμβούλια, διοικήσεις, συνδικαλιστές κ.λπ. Τελευταία η συνδικαλιστική αλητεία κ.λπ., υπεύθυνοι για παράνομες προσλήψεις, ακόμη και τέκνων τους, με περίσσευμα θράσους κάνουν προτάσεις στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, για την διαθεσιμότητα και την αξιολόγηση υπαλλήλων. Επομένως έχουν πλήρη κάλυψη. Όλους αυτούς πρέπει να τους στείλουν αμέσως στον Κορυδαλλό. Με την διαθεσιμότητα θα «την πληρώσουν» οι έξω από τις "φαμίλιες". Σε ένα τέτοιο εργασιακό περιβάλλον, είναι δυνατόν να ζητά το Υπουργείο εσωτερική αξιολόγηση; Δεν χρειάζεται διαθεσιμότητα, να σταλούν στον Κορυδαλλό για εγκλήματα κατά του Δημοσίου συμφέροντος. Αν το κάνουν, θα αδειάσει το ΑΕΙ και ως εκ τούτου δεν θα χρειαστεί διαθεσιμότητα. Η διαθεσιμότητα θα τους σώσει από τις ποινικές ευθύνες ή ακόμη χειρότερα να παραμείνουν στην θέση τους και θα τεθούν σε διαθεσιμότητα οι εκτός οικογενειοκρατίας. Μπορείτε να δείτε στην απογραφή υπαλλήλων που έκανε το υπουργείο, να έχουν τα ίδια επώνυμα -αν και θα δείτε μέρος μόνο των ημετέρων- ή από τον τηλεφωνικό κατάλογο του ΑΕΙ. Θα δείτε να γίνονται υπάλληλοι στα 60 τους, πρώην συναλλασσόμενοι εργολάβοι με το ΑΕΙ κ.λπ. Εκτός, εάν η κυβέρνηση με προκάλυμμα την διαθεσιμότητα υπάλληλων στο συγκεκριμένο ΑΕΙ, διασώσει τους παράνομους. Ε, όχι και έτσι, «Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει»! Η κοροϊδία και κουτοπονηριά σε τέτοιο σημείο, είναι πλέον εμετική. Επιβάλλεται να σταλούν εισαγγελείς και επιθεωρητές τάχιστα. Τέλος πια στα τεχνάσματα και τις μεθοδεύσεις. Ας αφήσουν την άθλια προπαγάνδα για «κοπανατζήδες» (άλλο και αυτό), που αποβλέπει στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης για να μην πουν για τις παράνομες προσλήψεις με πλαστές προϋπηρεσίες, αορίστου χρόνου, την οικογενειοκρατία, τις «φαμίλιες», τους κομματικούς στρατούς, τους μεγαλοεπίορκους που έκαναν τις παράνομες προσλήψεις, τα παρεπόμενα αυτών, όπως η διαφθορά, τα εγκλήματα κατά του Δημοσίου συμφέροντος, ο παράνομος πλουτισμός, τα εικονικά ή κατατμήσεις για έργα, συντηρήσεις, προμήθειες κ.λπ.

  ΠΕΤΡΟΣ
  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΕ ΑΕΙ ΚΑΙ ΘΡΑΣΥΤΑΤΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΩΝ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΕ ΑΕΙ ΚΑΙ ΘΡΑΣΥΤΑΤΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΩΝ.
  ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΘΛΙΟ ΑΕΙ. ΝΑ ΠΑΝΕ ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ. "Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟ ΕΧΕΟ ΝΤΟΥΠΑΝΟ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΚΡΥΦΟ ΚΑΜΑΡΙ". Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ. "ΜΗΝ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΟΒΗΘΕΙ Ο ΛΑΟΣ".

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Απαντώντας στις απειλές και στο θράσος κάποιων αρμοδίων σχετικά με την προστασία της οικογενειοκρατίας και των παράνομα προσληφθέντων υπάλληλων αορίστου χρόνου σε ΑΕΙ, σας εκθέτω τα εξής:
  Ο Ελληνικός Λαός πρέπει να κάνει προσφυγή για τις παράνομες προσλήψεις στο προστατευόμενο ΑΕΙ, που εδρεύει στην Αθήνα.
  Καμιά απολύτως προστασία στο βρώμικο κατεστημένο. Να διωχθούν οι επίορκοι που έκαναν τις άθλιες προσλήψεις αορίστου χρόνου συγγενών, με πλαστές προϋπηρεσίες.
  Έμαθαν στην προστασία και απειλούν.
  Κύριοι της Κυβέρνησης, τροποποιώντας τον υπερψηφισμένο από την Βουλή Νόμο για τα ΑΕΙ, κρατήσατε τους πρυτάνεις και βλέπετε τα αποτελέσματα (τα οποία και, άλλωστε ήταν αναμενόμενα)!
  Στην προσφυγή που λένε ότι θα κάνουν, θα πουν ότι, έκαναν παράνομες προσλήψεις; Για την διαπλεκόμενη οικογενειοκρατία κ.λπ.;
  Από τις άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου που βγαίνουν σε διαθεσιμότητα είναι, άραγε, «παιδιά ενός κατωτέρου Θεού»;
  Ποιοι είναι αυτοί, που δεν θα απαντήσουν στο σχετικό έγγραφο του Υπουργείου; Θα είναι πάντα καθεστώς; Υπεράνω κάθε νομιμότητας; Κάνουν αντάρτικο;
  Να διωχθούν οι παράνομοι του άθλιου ΑΕΙ και να μπουν στην φυλακή μαζί με αυτούς που τους προσέλαβαν.
  Ο Λαός δεινοπαθεί εξαιτίας τους. Τέρμα πια στις αθλιότητες.
  ΝΙΚΟΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΔΟΛΙΑ-ΜΑΦΙΟΖΙΚΗ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΣΤΟ ΕΜΠ!!!!!!! Συνάδελφοι, διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ, μην παρασύρεσθε από δικολάβους και σοφίσματα. Να μιλάτε για τις παράνομες προσλήψεις με πλαστές προϋπηρεσίες κ.λπ., που παρανόμως κάποιοι τους εξαίρεσαν. Είναι εκατοντάδες διδάκτορες μηχανικοί, που στο ΕΜΠ, τους βάφτισαν ΙΔΑΧ. Αυτούς βγάλτε στο ξέφωτο. Αυτοί για να προστατευτούν, διώχνουν εσάς τους κανονικούς και νόμιμους υπαλλήλους. Μιλώ φιλικά, γιατί είσαστε θύματα αυτών και των άθλιων που τους προσέλαβαν. Εκεί πρέπει να κτυπήσετε και νομικά. Κτύπημα και στους άθλιους που τους προστατεύουν. Εκεί είναι η δύναμή σας. Μην ακούτε δικολάβους που προστατεύουν αυτούς και τους άθλιους εργοδότες τους που τους μανατζάρουν. Μην αποπροσανατολίζεστε!!
  ΛΟΥΚΑΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή