23 Γεναρη: Το ορόσημο της εφαρμογής του Νόμου Διαμαντοπούλου. Να οργανώσουμε την απάντηση του φοιτητικού κινήματος,με καταλήψεις και αγώνες διαρκείας, για να τα ανατρέψουμε ΟΛΑ!

Στις 23 Ιανουαρίου αντικαθίσταται η πρυτανεία

Στις 23 Ιανουαρίου θα γίνει η αλλαγή της εκλεγμένης πρυτανικής αρχής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, όπως προβλέπει ο νέος νόμος για τα ΑΕΙ. Αυτό αποφάσισε η πενταμελής εφορευτική επιτροπή που όρισε το υπουργείο Παιδείας, μια και η πλειοψηφία της ακαδημαϊκής κοινότητας τόσο στα Γιάννενα, όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα, έχει καταδικάσει αρκετά σημεία του νόμου, ανάμεσά τους και αυτό, την αλλαγή δηλαδή μιας εκλεγμένης αρχής πριν τελειώσει η θητεία της.


Από την επιτροπή αποχώρησε για λόγους προσωπικούς και οικογενειακούς λόγους ο τέως πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Χρήστος Μασσαλάς.Η επιτροπή συνεδρίασε κατά τα 2/3, καθώς απουσίαζε ο κ. Γιώργος Δήμου, ο οποίος ούτως ή άλλως δεν διαμένει πλέον στα Γιάννενα και αποφάσισε ότι οι υποψηφιότητες θα γίνουν δεκτές μέχρι και τις 20 Δεκεμβρίου. Εάν υπάρξει πρόβλημα στις 23 Ιανουαρίου, οι εκλογές θα γίνουν στις 25 του μήνα.Στην προγραμματισμένη συνεδρίασή της στο πανεπιστήμιο τη Δευτέρα, η επιτροπή δεν έκανε την εμφάνισή της ελέω των συγκεντρώσεων από καθηγητές, εργαζόμενους και φοιτητές. Συνεδρίασε εκ νέου με «οικοδέσποινα» την κα Αγνάντη και αποφάσισε τον ορισμό των εκλογών για τις 23 Ιανουαρίου.

Πηγη: www.agon.gr


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

1η Μάη -Δεν είναι αργία ,είναι απεργία. Οι αγώνες δεν μπαίνουν σε καραντίνα

Μπετόβεν: Άνθρωπος , συνθέτης και επαναστατης (Μέρος Α)

Η καταστροφή που μας απειλεί και πώς πρέπει να την καταπολεμήσουμε