ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΣΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ;


Συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι του κλάδου κάνουν λόγο γιαπρωτόγνωρες καθυστερήσεις στην καταβολή δεδουλευμένων εφημεριών η οποία χαρακτηρίζεται καθολική και αφορά στο διάστημα από το Δεκέμβριο έως σήμερα. Αντίστοιχες δυσκολίες σημειώνονται με τις πρόσθετες αμοιβές νοσηλευτών και εργαζομένων στο ΕΚΑΒ.
Τα προβλήματα φέρονται να αρχίζουν με την εφαρμογή του νέου συστήματος εφημεριών το οποίο εισήγαγε η τέως υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου –η νέα ρύθμιση προβλέπει την καταβολή ενός μέρους των εφημεριών στο τέλος του επόμενου μήνα, και των υπολοίπων από το εκάστοτε νοσοκομείο.
Η ισχύουσα κατάσταση απειλεί να οδηγήσει στην άρνηση των γιατρών να εκτελούν όλες τις εφημερίες, εγκυμονώντας κινδύνουςγια την απρόσκοπτη παροχή των υπηρεσιών στο ΕΣΥ.
Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της Ένωσης Γιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) Στάθη Τσούκαλου στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία, αναφορικά με τις μισθολογικές περικοπές των γιατρών του ΕΣΥ, «ανάλογα με τη βαθμίδα του γιατρού, η μείωση κυμαίνεται σε 6-12 χιλιάδες ευρώ το χρόνο. Καθόλου αμελητέα».
Σε αυτό το πλαίσιο, εκπρόσωποι του κλάδου εξαγγέλλουν κινητοποιήσεις.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

1η Μάη -Δεν είναι αργία ,είναι απεργία. Οι αγώνες δεν μπαίνουν σε καραντίνα

Μπετόβεν: Άνθρωπος , συνθέτης και επαναστατης (Μέρος Α)

Η καταστροφή που μας απειλεί και πώς πρέπει να την καταπολεμήσουμε