Τα golden boys της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ σε ένα οικονομικό σκάνδαλο στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Στην τελευταία Σύγκλητο του Πανεπιστημίου άνοιξε το ζήτημα της διαχείρισης της ετήσιας επιχορήγησης (1600 ευρώ) δικαιούται ο κάθε φοιτητικός σύλλογος. Οι φοιτητές διεκδικούσαμε να δούμε τα δημόσια αυτά έγγραφα που λένε ποιοι έχουνε παραλάβει τα λεφτά και με ποια αιτιολόγηση, αφού ποτέ δεν έχουν φτάσει στα χέρια των συλλόγων μας τέτοια λεφτά. Η πρυτανεία τις τελευταίες μέρες προσπαθεί με κάθε τρόπο να συγκαλύψει όλο αυτό το πράγμα. Τελικά καταφέραμε να πάρουμε τα αντίγραφα των εντύπων και τιμολογίων του συλλόγου μηχανικών υλικών. Για τους υπόλοιπους συλλόγους ακόμα γίνονται «προσπάθειες» από την πρυτανεία για να βρει τα χαρτιά.

Ουσιαστικά αυτό που γίνεται είναι ότι οι ΔΑΠίτες και οι ΠΑΣΠίτες υπογράφουν αυτά τα έγγραφα ως εκπρόσωποι των Διοικητικών Συμβουλίων των σχολών και παραλαμβάνουν 1600 ευρώ για κάθε σύλλογο. Ο παραλήπτης των χρημάτων για τους μισούς συλλόγους είναι ένας μεταπτυχιακός φοιτητής ο οποίος έχει διατελέσει πρόεδρος της ΔΑΠ τα προηγούμενα χρόνια και για τους υπόλοιπους μισούς ο γραμματέας της ΠΑΣΠ Ιωαννίνων. Τα τιμολόγια που παρουσίασαν στην πρυτανεία για να πάρουν τα λεφτά είναι γελοία, έχουν δηλώσει αγορά 167 γομολάστιχων, 850 φακέλων(!), κλπ. Επιπλέον το βιβλιοπωλείο από το οποίο βγάζουν το εικονικό τιμολόγιο ΔΑΠ και ΠΑΣΠ είναι ένα από τα βιβλιοπωλεία που μοιράζουν βιβλία τώρα με το καθεστώς της λίστας-συγγραμμάτων.

Τη στιγμή που το υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση Καραμανλή κόβουν τα λεφτά από τα σχολεία και τα πανεπιστήμια, τα γαλάζια και πράσινα παιδιά βρίσκουν τρόπους με τη συγκάλυψη της πρυτανείας να βγάζουν κάθε χρόνο 20,000 ευρώ. Είναι προκλητικό! Όταν η ΔΑΠ μέσα στα πανεπιστήμια στηρίζει το νόμο πλαίσιο που βάζει τους ιδιώτες στα πανεπιστήμια και λέει ότι αυτό θα πάει την παιδεία μπροστά, συνεργάζεται με αυτούς τους ιδιώτες για να κλέβει την ετήσια επιχορήγηση των συλλόγων. Τα golden boys της ΝΔ αλλά και του ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι μπαίνουν και εκπαιδεύονται από πολύ νωρίς στο παιχνίδι της διαφθοράς. Ο πρύτανης του Π.Ι., θερμός υποστηρικτής του νόμου-πλαίσιο, ήταν από τους πρώτους που ήθελε να εγκαταστήσει κάμερες στο πανεπιστήμιο και security. Αυτές οι κάμερες προφανώς δε θα «έβλεπαν» ποτέ τα ντίλια του πρύτανη με τους αρχιΔΑΠίτες, αρχιΠΑΣΠίτες και τα ιδιωτικά βιβλιοπωλεία. Επίσης όταν ο πρύτανης μιλάει για την άρση του ασύλου δεν αναφέρεται στα δικά του εγκλήματα και της παρέας του αλλά στα «εγκλήματα» των φοιτητών που κάνουν καταλήψεις ενάντια στην ιδιωτικοποίηση, τη λιτότητα, τον πόλεμο.

Απαιτούμε να επιστραφούν τα λεφτά και να πάνε για τις αναγκες των φοιτητών, να διαγραφούν από τους φοιτητικούς συλλόγους όλοι οι ΔΑΠίτες και ΠΑΣΠίτες που υπογράφουν ως «εκπρόσωποι» συλλόγων. Επίσης να δωθούν στη δημοσιότητα οι αιτήσεις και τα τιμολόγια που τυπώθηκαν στο όνομα των υπόλοιπων 13 Συλλόγων.

Μέσα στην περίοδο της οικονομικής κρίσης όλο και περισσότερα σκάνδαλα βγαίνουν στη φόρα αποκαλύπτοντας πόσο σάπιο είναι αυτό το σύστημα και αυτοί που το διαχειρίζονται. Το κίνημα των φοιτητικών καταλήψεων μαζί με τους εργάτες που απεργούν θα δώσει απάντηση σε όλους αυτούς.Η προοπτική μας είναι μία παιδεία και κοινωνία πάνω από τα κέρδη!

Resistance-ΕΑΑΚ



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

1η Μάη -Δεν είναι αργία ,είναι απεργία. Οι αγώνες δεν μπαίνουν σε καραντίνα

Μπετόβεν: Άνθρωπος , συνθέτης και επαναστατης (Μέρος Α)

Η καταστροφή που μας απειλεί και πώς πρέπει να την καταπολεμήσουμε